Τελευταίες Ειδήσεις

Το χρονικό μιας επιτυχούς έρευνας


Η ΕΟΔ Ν. Τρικάλων θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος, καθώς και τις ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεργασία.

 

Τρίτη 22/3/22, ώρα 10:20

 

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με αξιωματικό της Π/Υ Τρικάλων, όπου μας δηλώνεται πως δεν απαιτείται η συνδρομή της ομάδας.

Δηλώνεται η διάθεση προσφοράς κάθε δυνατής βοήθειας από εμάς.  

 

Σάββατο 26/3/22, ώρα 14:00 – 18:00

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο του τμήματος της Π/Π της Π.Ε Τρικάλων.
Μετά από παρότρυνση του αντιπεριφεριάρχη κ. Μιχαλάκη και πρόσκληση του υπεύθυνου αξιωματικού για τις έρευνες, από τη δ/νση ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ Τρικάλων, ζητείται η συνδρομή των δύο πιλότων drone της ομάδας καθώς και του σκύλου.

Μέλη της ομάδας, με άνδρες της ΟΠΚΕ και το σκύλο της ομάδας, σαρώνουν από εδάφους την κοίτη του ποταμού, ενώ από αέρος γίνονται έρευνες με το drone, που πρόσφατα απέκτησε το τμήμα Π/Π της Π.Ε Τρικάλων.

Σαρώνεται η περιοχή από την γέφυρα του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων έως την  γέφυρα στις Καρυές (δίπλα στα ΣΕΦΑΑ,) χωρίς αποτέλεσμα.

 

Δευτέρα 28/3/22, ώρα 18:00 – 21:00

 

Μετά από μελέτη «επί χάρτου» και αξιολόγηση όλων των πληροφοριών που έχει η ομάδα από τους φορείς, καθώς και από κατοίκους της περιοχής, αποφασίζεται η συνέχιση των ερευνών με επίκεντρο την περιοχή του ποταμού, από τη γέφυρα των Μ. Καλυβίων έως την γέφυρα στις Καρυές, όπου και είχαμε σταματήσει τις έρευνες το Σάββατο.

Πεζοπόρο τμήμα της ΕΟΔ Ν. Τρικάλων με το σκύλο της ομάδας, πραγματοποίησε εξονυχιστική έρευνα, όπου σε συνδυασμό με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, τη μορφολογία του ποταμού και τη ροή του νερού, αποκλείστηκε η πιθανότητα ο αγνοούμενος να είναι στην περιοχή αυτή.

Μόνη εξαίρεση ένα σημείο μήκους περίπου 100 μέτρων, από τη γέφυρα στις Καρυές και προς τα Μ. Καλύβια, όπου τα μορφολογικά χαρακτηριστικά απαιτούσαν συστηματική, οργανωμένη και μεθοδική έρευνα.

Ήταν το τελευταίο και μοναδικό τμήμα του ποταμού, που άφηναν ελπίδες για την ανεύρεση του αγνοουμένου.

 

Τρίτη 29/3/22, ώρα 18:00 – 20:30

 

Σε συνέχεια των ερευνών, τρία μέλη της ΕΟΔ Ν. Τρικάλων, με το drone της ομάδας, μετέβησαν στο σημείο, όπου μετά από περίπου 50 λεπτά μεθοδικής έρευνας, εντόπισαν τον αγνοούμενο.

Στις 19:10 έγινε η επικοινωνία μέσω του κέντρου της ΕΛ.Α,Σ με τον υπεύθυνο αξιωματικό για τις έρευνες, από τη δ/νση ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ Τρικάλων και στις 20:30 περίπου έγινε η αναγνώριση από τον ανιψιό του θύματος.

Ακολούθησε η επιχείρηση ανάσυρσης του θύματος από την Π/Υ Τρικάλων, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 22:00.

 

“Για ευνόητους λόγους φωτογραφίες από τις έρευνες και τον εντοπισμό του θύματος δεν μπορούν να δημοσιευτούν”






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.