Τελευταίες Ειδήσεις

Δήλωση Σταύρου Νταούλα για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ


Το 3ο  Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γίνεται σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας και την κοινωνία, ένα Συνέδριο τομής και συνέχειας, μία νέα αρχή στη σχέση του με την κοινωνία.

Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η πανδημία, έχουν φέρει στην επιφάνεια με εκρηκτικό τρόπο όλα τα αδιέξοδα ενός μοντέλου που έχει κυριαρχήσει στη χώρα μας.

Η διαχείριση αυτής της κρίσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη- Ν.Δ αποδείχτηκε καταστροφική σε όλα τα επίπεδα. Η χώρα μας έχει το θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, το ΕΣΥ έχει οδηγηθεί στην κατάρρευση, η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια διαμορφώνουν συνθήκες νέας ανθρωπιστικής κρίσης, η αγορά εργασίας έχει ξεχαρβαλωθεί πλήρως, η θεσμική παρακμή είναι κοινός τόπος.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις στα τεράστια ζητούμενα της εποχής, ενώ ταυτόχρονα θα στείλει και το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής ώστε να ηττηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την διαμόρφωση προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Η προοδευτική αυτή διακυβέρνηση θα αναλάβει τα δύσκολα, με προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών, την άρση των ανισοτήτων και την πρόσβαση όλων στα κοινωνικά αγαθά, με κυβερνητικό πρόγραμμα για το κοινωνικό κράτος, την αύξηση του μισθού στα 800 ευρώ, με συγκεκριμένα μέτρα για την ακρίβεια, την αναβάθμιση του ΕΣΥ, την κατάργηση των Νόμων Χατζηδάκη-Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, με ενεργειακό σχεδιασμό και την εξάντληση των δυνατοτήτων για επαναφορά της ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο, ένα πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής που μπορεί να αλλάξει την εικόνα της διάλυσης του κράτους  και να ενισχύσει την κοινωνική πλειοψηφία.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το Συνέδριο του θα κάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να εξελιχθεί σε ένα πραγματικά μαζικό, δημοκρατικό και αριστερό κόμμα  που θα αντιστοιχηθεί στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η έκρηξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, χωρίς να αλλοιώνονται  οι αρχές της αριστεράς, του σοσιαλισμού και της οικολογίας.

Η ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας με την εκλογή, όχι μόνο του προέδρου αλλά και της ηγεσίας του από τα μέλη του κόμματος, η συμμετοχή των οποίων θα επηρεάζει, θα συμβάλει, θα συνδιαμορφώνει και θα ελέγχει τις σύγχρονες πολιτικές και προγραμματικές προτάσεις, έτσι  ώστε να απαντήσουμε στη κρίση του κομματικού φαινομένου και να διαμορφώσουμε τους όρους μιας μεγάλης σύγχρονης αριστεράς.

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.