Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΙΟΥ



ΣΤΗΝ ΠΛATEIA ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΩΡΑ 11:00 π.μ.

Για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς του 2022

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στον φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, προκειμένου να τιμήσουμε τους αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας, που ξεκίνησαν πριν 136 χρόνια με την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 και οφείλουν να συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.   Είναι μία μέρα τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, αλλά και μία μέρα-σύμβολο για το δίκιο όλων μας. 

 

Συνάδελφοι,

τα αιτήματα της Γενικής Απεργίας της 6ης Απριλίου παραμένουν και αποτελούν τις διεκδικήσεις μας για :

·         Αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.

·         Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

·         Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

·         Ξεπάγωμα του μισθολογικού κλιμακίου της διετίας 2016 – 17.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·         Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

·         Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως διατροφής (π.χ. ψωμί, γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κοκ.

·         Επιδότηση ενοικίου για νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για τα ευπαθή νοικοκυριά.

·         Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

·         Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

·         Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

·         Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στους ΟΤΑ και το υπόλοιπο δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

·         Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

Και μην ξεχνάμε, η φετινή ενθύμηση της εργατικής Πρωτομαγίας γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το μηνιαίο εισόδημα μας έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό το αίτημα μας να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος, παραμένει παρόν.

 

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΙΟΥ

 ΣΤΗΝ ΠΛATEIA ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΩΡΑ 11:00 π.μ.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Υ.Π.Ε.Τ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.