Τελευταίες Ειδήσεις

Οριστικό: Και επίσημα τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους


Οριστική είναι η μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας από το Σάββατο 5 Μαρτίου.


«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.


Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, αλλάζει η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η οποία πλέον θα φτάνει το 100%. Έτσι επιβεβαιώνονται και τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος είχε προαναγγείλει την σταδιακή άρση όλων των μέτρων μέχρι το τέλος Μαρτίου.


Όπως έχει τονίσει πολλές φορές το Dnews, το μέτρο το οποίο φαίνεται πως θα μείνει για καιρό ακόμα είναι η απαγόρευση στην είσοδο αναμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους εστίασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.