Τελευταίες Ειδήσεις

Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.


Εξόρμηση έξω από το στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα πραγματοποίησε η κομματική οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ, μοιράζοντας στους φαντάρους και στους σπουδαστές την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε μεταξύ άλλων καταγγέλεται η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία αποτελεί την έναρξη ενός πολέμου που είχε προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό των δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, από τη μια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία για τα κέρδη και το μοίρασμα των αγορών και εδαφών.   

    Η σημερινή πολεμική αντιπαράθεση οδηγεί, πλέον, σε μια πολεμική σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων, πολύ περισσότερο που συνδέεται με τη γενικότερη αντιπαράθεση (ΗΠΑ - ΕΕ - Κίνας  - Ρωσίας κλπ)  για  την  πρωτοκαθεδρία  στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Θύματα για μια ακόμη φορά οι λαοί των εμπλεκόμενων χωρών και όχι  μόνο,  αφού  οι οικονομικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις αυτής της σύγκρουσης επηρεάζουν τους λαούς όλου του κόσμου.

    Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με στόχο  τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, που

δεν είναι  τίποτε  άλλο από τη συμμετοχή της στο πλιάτσικο και την αναδιανομή της “πίτας”, που  γίνεται με νέα εγκλήματα σε βάρος των λαών.

Η απάντηση  υπέρ   των   συμφερόντων  του  λαού  μας   δε  βρίσκεται   στο  να συστρατευθούμε σαν  λαός και χώρα  με τον ένα  ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν  είναι  ΗΠΑ ή Ρωσία,  ΝΑΤΟ ή Ρωσία.  Η εργατική  - λαϊκή πάλη   πρέπει  να  χαράξει   αυτοτελή   γραμμή  μακριά   από   όλα  τα  αστικά   και  ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά   στο  νέο  έγκλημα   η  απάντηση μπορεί   να  είναι   μόνο   μία:  Όχι στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο.  Κυρίαρχοι είναι  μόνο  οι λαοί που  πρέπει να καταδικάσουν τις  αστικές  τάξεις  και  κυβερνήσεις των  χωρών τους,  οι  οποίες τους οδηγούν στη σφαγή,  τόσο στην  Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία,  παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν  τώρα οι  αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις  στη  χώρα  μας.  Να  δυναμώσει η πάλη  για αποδέσμευση από  τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.                                                                                    

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.