Τελευταίες Ειδήσεις

Μαρουσάκης: Έντονες χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο και στην Αττική


Η κακοκαιρία «Φίλιππος» σαρώνει τη χώρα και ήδη σε αρκετές περιοχές της Αττικής υπάρχει και χιονόστρωση είναι πυκνή.


Ωστόσο, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονες χιονοπτώσεις έρχεται το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου το οποίο θα επηρεάσει και την Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.


Συγκεκριμένα ο μετερωλόγος αναφέρει σε ανάρτησή του, «τα ξημερώματα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής θα σημειώνονται κατά διαστήματα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση. Εκτιμούμε ότι το διάστημα απόγευμα Σαββάτου με πρωί Κυριακής θα είναι αρκετά δύσκολο για το νομό».


Μάλιστα, τονίζει πως «από αργά το βράδυ της Παρασκευής αναμένουμε σημαντικότατη επιδείνωση στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα».


Αναλυτικά η ανάρτηση του

«Σε εξέλιξη βρίσκεται η “χιονοκαιρία” που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας μας. Σχετικά με την εξέλιξη αυτής της κακοκαιρίας και σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία επισημαίνονται τα παρακάτω:


Μέσα στη νύχτα θα έχουμε κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής με έμφαση τα βόρεια – βορειοδυτικά πρόσκαιρα κεντρικά ανατολικά τμήματα. Επειδή οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές θα ευνοούνται και οι χιονοστρώσεις, οπότε οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις θα δέχονται τμήματα της Βοιωτίας, της Εύβοιας με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ακόμη και η Κρήτη σε χαμηλά υψόμετρα όπου να σημειωθεί ότι η Κρήτη θα δέχεται και ισχυρές βροχές – καταιγίδες.

Προς το μεσημέρι της αυριανής ημέρας και με εξαίρεση την περιοχή της Κρήτης, στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα που επισημάνθηκαν παραπάνω θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με βελτίωση.

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής αναμένουμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ επιδείνωση στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, επιδείνωση η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι περίπου της Κυριακής οπότε και αναμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ενώ ισχυρές βροχές – καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ειδικότερα για το νομό Αττικής από το Σάββατο τα ξημερώματα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής θα σημειώνονται κατά διαστήματα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση. Εκτιμούμε ότι το διάστημα απόγευμα Σαββάτου με πρωί Κυριακής θα είναι αρκετά δύσκολο για το νομό.

Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και με τα αυριανά στοιχεία που θα πάρουμε από τα προγνωστικά μας συστήματα οπότε και θα υπάρξει νέα εκτίμηση!


Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!


Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.