Τελευταίες Ειδήσεις

Τον ιστορικό ναό της Παναγίας στην Ι.Μ. Γεννήσεως της Θεοτόκου Λιμποχόβου αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου Λιμποχόβου στο τοπικό διαμέρισμα της Παναγίας Μετεώρων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του καθολικού του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ιεράς Μονής, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

 

«Ολοκληρώνουμε τις εργασίες για την ανάδειξη της ιστορικής Μονής. Σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία Μαντζανά και τις τεχνικές μας υπηρεσίες υλοποιούμε  ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Με σχεδιασμό και στρατηγική αναδεικνύουμε τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλίας, ενισχύοντας το ρεύμα θρησκευτικού τουρισμού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν κυρίως στην αντιμετώπιση της υγρασίας της στέγης με αποκάλυψη της θολωτής λίθινης κατασκευής μετά από καθαίρεση του μανδύα σκυροδέματος με αδιατάρακτη κοπή χωρίς να προκληθούν βλάβες στη θολωτή κατασκευή, στην επισκευή των φθαρμένων τμημάτων της και στην αντικατάσταση των περισσοτέρων σχιστολιθικών πλακών, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και στερέωση τοιχογραφιών. Επιπλέον προβλέπονται εργασίες για την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.