Τελευταίες Ειδήσεις

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στη  συνεδρίαση της 28-2-2022  ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση Ψηφίσματος  που κατέθεσε η παράταξη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» καταδικάζοντας  την  εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας:

-Καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο  τρόπο  την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά εδάφη.

-Στηρίζει την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και τάσσεται ως θέση αρχής υπέρ του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών.

- Εκφράζει την ανησυχία του  ότι η έντονη στρατιωτικοποίηση και η γεωπολιτική αντιπαράθεση που αναπτύσσεται στην περιοχή, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη και διεθνώς.

 

Το ψήφισμα υπερψήφισαν οι παρατάξεις «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας», «Πρωτοβουλία», η «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια» και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαιτανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.