Τελευταίες Ειδήσεις

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έκανε την ανήξερη για την κεταμίνη - Οι διάλογοι με τους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ


Ψύχραιμη και εντελώς ανέκφραστη εμφανίστηκε η 33χρονη στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την άφιξή της στη ΓΑΔΑ, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «με τι ιδιότητα» την οδήγησαν εκεί και τότε οι αστυνομικοί της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν ξεκίνησε μαζί με τους αστυνομικούς από την Πάτρα χθες, για την Αθήνα εμφανιζόταν φοβισμένη, ωστόσο παρέμενε ψύχραιμη. Μάλιστα ζήτησε να μιλήσει με τον άντρα της και την οικογένειά της αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. 


Σύμφωνα με το Open, ο διάλογος που έγινε στη ΓΑΔΑ ανάμεσα στον αστυνομικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ο εξής:


Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;


Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;


Πισπιρίγκου: Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.


Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη στο παιδί;


Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη. 

Οι καταθέσεις του ιατροδικαστή και της νοσηλεύτριας


Στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης φέρεται να υποστήριξε ότι ανάλογα με το βάρος του παιδιού, την ηλικία του και τα φάρμακα που έπαιρνε ο θάνατός του επήλθε από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι 20 λεπτά.


Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με το παιδί ήταν μόνο η μητέρα της.


Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».


Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.


Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:


«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.


Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».


Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα της Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της». 

Με κουκούλα και αλεξίσφαιρο στα δικαστήρια η Πισπιρίγκου: «Να ομολογήσεις» της φώναζε το πλήθος - Τη Δευτέρα η απολογία 

Ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών οδηγήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών.
Αφού εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος της για τη δολοφονία της κόρης της, η κατηγορουμένη οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, όπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. 
Η κατηγορούμενη εμφανίσθηκε χωρίς δικηγόρο και ως εκ τούτου η ανακρίτρια διόρισε συνήγορό της από τη λίστα δικηγόρων του ΔΣΑ, τον ποινικολόγο Νίκο Ιωάννου.
 Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω από την κατηγορουμένη, η οποία φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και μπουφάν με κουκούλα, μεταφέρθηκε πεζή από την εισαγγελία στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας.


Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ξέσπασε εναντίον της.


Συγκεκριμένα το πλήθος φώναζε: «Λιθοβολισμό μέχρι τέλους», «ντροπή σου», «ομολόγησε για να λυτρωθείς σκύλα», «βρωμιάρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.