Τελευταίες Ειδήσεις

Στην Καλαμπάκα η Ιερά Εικόνα της Σταύρωσης από την ΙΜ Βαρλαάμ

 


Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου μεταφέρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Ιερά Εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού (η μία όψη της αρχαίας αμφίπλευρης) η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ από τον Καθηγούμενο της Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο.

Η υποδοχή της εικόνας έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο παρουσία Ιερέων της Μητρόπολης και πλήθους πολιτών και ακολούθησε η ακολουθία του Εσπερινού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων την Κυριακή 27 Μαρτίου και από ώρα 7:30 π.μ. εψάλλει ο Όρθρος, η ύψωση του Τιμίου Σταυρού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6:30 μ.μ. εψάλλει ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός. Αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού η ιερά εικόνα επέστρεψε και πάλι στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.


Σημειώνεται ότι στην τελετή υποδοχής το παρών τους έδωσαν ο Δήγμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος, ο πρώην Νομάρχης-Βουλευτής κ. Βλαχογιάννης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Σταύρωσης του Χριστού.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.