Τελευταίες Ειδήσεις

Να ανακληθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε εκπαιδευτικούς

 


Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη του τη σχετική απόφαση της ΔΟΕ, για το θέμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε εκπαιδευτικούς, ανακοινώνει τα εξής:

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠAI.Θ. εμμένει στις τακτικές των απειλών και του εκφοβισμού των εκπαιδευτικών προκειμένου να επιβάλλει την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των νόμων 4692/20 και 4823/21. Τελευταία πράξη, του ίδιου έργου που χαρακτηρίζεται από μένος για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, αποτελεί η απόφασή της να στείλει ατομικά έγγραφα με τα οποία γνωστοποιεί την επιβολή κυρώσεων σε Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/ες οι οποίοι/ες, σύμφωνα με απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών τους μονάδων, δεν ανάρτησαν τίποτα στην πλατφόρμα του Ι.Ε.Π., συμμετέχοντας σε απεργία – αποχή, που είχαν κηρύξει οι Σ.Ε.Π.Ε. των οποίων είναι μέλη.

Η επιβολή κυρώσεων σε εκπαιδευτικούς, ενώ συμμετέχουν σε απεργία που δεν έχει κηρυχτεί παράνομη, αποτελεί αυταρχική εκτροπή που ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις εκφοβιστικές τακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την καλεί να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απαράδεκτης και παράνομης ενέργειάς της. Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξει τους διωκόμενους συναδέλφους.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Τσιάκαλος                                   Ουρανία Παπαζεύκου 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.