Τελευταίες Ειδήσεις

‘’Ισχύς εν τη (γυναικεία) ενώσει’’ Συνάντηση Παπακώστα με την Υφυπουργό κα. Συρεγγέλα.


Μια συνάντηση με υψηλό συμβολισμό και ιδιαίτερο κοινωνικό αποτύπωμα πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Τρικαλινή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα. Συρεγγέλα.

 

Φυσικά, στο επίκεντρο της συζήτησης υπήρξαν θέματα, που απασχολούν έντονα την κοινωνία, ιδίως το τελευταίο διάστημα, όπου οι γυναικοκτονίες και οι επιθέσεις εις βάρος γυναικών έχουν ενταθεί και η έξαρσή τους προκαλεί εκτός από αποτροπιασμό και μεγάλο προβληματισμό, για το μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα.

Η Βουλευτής από πλευράς της τόνισε, πως είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι, από τη θέση μας, στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας και να ωθήσουμε τις γυναίκες αυτές, στη διεκδίκηση και την εδραίωση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους, είτε στον οικογενειακό, είτε στον κοινωνικό βίο.

 

Επιπλέον, η κα. Παπακώστα υπογράμμισε την σπουδαιότητα του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, μέσα από τις διατάξεις του οποίου προωθούνται ρυθμίσεις για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και τη στήριξη της οικογένειας. ‘’Το να δημιουργήσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή βίας στους χώρους εργασίας, είναι αυτοσκοπός, διότι δεν νοείται τον 21 αιώνα να υφίστανται έμφυλες διακρίσεις και ανισότητες.’’

 

Κλείνοντας, η τρικαλινή Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά την Υφυπουργό, για την εποικοδομητική τους συνάντηση και για την ενημέρωσή της επί των δράσεων, που υλοποιεί το Υπουργείο για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των Φύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.