Τελευταίες Ειδήσεις

Με γοργούς ρυθμούς και πολύμορφη δράση η προετοιμασία για την Πανελλαδική Απεργία στις 6 Απρίλη από τα εργατικά σωματεία των Τρικάλων




Μετά από ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα σωματεία μας ,με τη συμμετοχή εκπροσώπων κι απ’ άλλα σωματεία και  μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος στα Τρίκαλα ,παίρνουμε την πρωτοβουλία , τηρώντας τη συνεπή αγωνιστική –ταξική πορεία που ακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια , να προετοιμάσουμε την Πανελλαδική Απεργία της 6ης Απρίλη και το συλλαλητήριο που οργανώνομε την ίδια μέρα , στις 10πμ στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων , ώστε να πάρει πραγματικά παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις δίνουν τη μάχη ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επιπτώσεις του, για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, μέτρα ουσιαστικής προστασίας από τις ραγδαίες ανατιμήσεις σε προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στην Ενέργεια.

Με στόχο να μετατραπεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη σε σταθμό αποφασιστικής κλιμάκωσης της πάλης για να μην πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που εξανεμίζουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα

Απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο, στους συνταξιούχους ,στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες, στην νεολαία, που έρχονται  αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ.

Σε όλους όσους λένε «φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο», ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή.

Καλούμε όλα  τα σωματεία των Τρικάλων να εμπλουτίσουν τον αγώνα τις διεκδικήσεις τους και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινής συντονισμένης δράσης, αφήνοντας πίσω την αναμονή , τις προσδοκίες που αποδεικνύονται ψεύτικες , τις συμβιβασμένες και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες  

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους Συλλόγους, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, βιοπαλαιστή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της Πανελλαδικής πανεργατικής Απεργίας δημιουργώντας απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα. Για να γίνει η Απεργιακή Συγκέντρωση στην Κεντρική  Πλατεία των Τρικάλων , την Τετάρτη 6 Απ΄ριλη , στις 10πμ, πραγματικά παλλαϊκή , ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα.

Έτσι, στα πλαίσια της ενίσχυσης της προετοιμασίας οργανώνουμε συνεδριάσεις των ΔΣ των Σωματείων , Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες στους  χώρους δουλειάς και στις γειτονιές , καθώς επίσης και : 

● το Σάββατο 2 Απρίλη στις 7μμ., στην  πλατεία Ρήγα Φεραίου . αντιπολεμική συναυλία με το παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων Με σκοπό να ακουστεί πιο δυνατά η απαίτηση για την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο

● τη  Δευτέρα 4 Απρίλη διαμαρτυρία στο κατάστημα της ΔΕΗ, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ  ενάντια στις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια, που προϋπήρχαν και εκτοξεύτηκαν με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Είναι η ώρα τα Συνδικάτα, οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και οι φορείς του μαζικού  λαϊκού κινήματος, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας.

Η Πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη μπορεί να αναδείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στην λαϊκή  οργάνωση  και πάλη.

  • Για να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.
  • Γιατί μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή.
  • Για να βάλουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για καμία εμπλοκή-συμμετοχή στο βρώμικο πόλεμο, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.