Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚE ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ!



Χαιρετίζουμε τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους στήνοντας μπλόκα στη Νίκαια και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, αψηφώντας την αστυνομοκρατία και το σχέδιο παραπλάνησης της κυβέρνησης με τις παροχές -ψίχουλα που ανακοίνωσε την  προηγούμενη Παρασκευή.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει ένα ευρύτερο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής με δεκάδες ΜΑΤ να έχουν στρατοπεδεύσει στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της περιοχής. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Τι βγάζει τους αγρότες στο δρόμο και στα μπλόκα

Το υψηλό κόστος παραγωγής,  με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος με βάση και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια,  οδηγούν τον αγρότη όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του.

Ταυτόχρονα, παραμένουν απροστάτευτοι από τις φυσικές καταστροφές και αβοήθητοι όταν αυτές συμβαίνουν, αφού ο κανονισμός του  ΕΛΓΑ , δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, ενώ και τα όποια ψίχουλα δίνονται με μεγάλη καθυστέρηση. 

    Την ίδια ώρα, οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, που κυριαρχούν στην αγορά, διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους, πολλές φορές μάλιστα αρπάζουν την παραγωγή σε τιμές και κάτω του κόστους.

Τα αιτήματα τους για μείωση του κόστους παραγωγής, για προστασία από τις φυσικές καταστροφές , με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, για τιμές στα προϊόντα που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, είναι  αυτά που μπορούν να τους εξασφαλίσουν ότι θα  μπορούν να καλλιεργούν τη γη τους και να εκτρέφουν τα ζώα τους, εξασφαλίζοντας εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή  για αυτούς και τις οικογένειες τους.

                                          Ποιον έχουν απέναντι τους

Τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών είναι ασφυκτικά αφού όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, έχουν για  πυξίδα τους, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.  Με βάση αυτή την πολιτική και τις λεγόμενες «αντοχές» της οικονομίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ  απέρριπταν πριν 2 μήνες, τις τροπολογίες του ΚΚΕ που αφορούσαν τα παραπάνω αιτήματα.

 Αυτήν την πολιτική πληρώνει συνολικά ο λαός και όχι μόνο οι βιοπαλαιστές αγρότες, αφού μένουν αναξιοποίητες τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, για την τροφοδοσία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Ο μεγαλύτερος έλεγχος της αγροτικής παραγωγής από τους μεταποιητές, τους διάφορους μεσάζοντες και τις τράπεζες, από τη μία εντείνει την καταλήστευση του μόχθου των αγροτοκτηνοτρόφων και από την άλλη έχει θύμα συνολικά τον λαό, που πληρώνει πανάκριβα τη διατροφή του.

Είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι υπόλοιποι «παράγοντες της αγοράς», αυτοί που επιδοτούνται με παχυλά προνόμια, απαλλαγές και ζεστό κρατικό χρήμα για τις πράσινες επενδύσεις τους, προκαλώντας μεγάλες αυξήσεις  στο ρεύμα και στα άλλα αγαθά.  Σαν και αυτά τα προνόμια που τους δόθηκαν και με το νέο αναπτυξιακό νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή από την ΝΔ, συνέχεια παλιότερων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κυβερνήσεων.

Για τα δικά τους κέρδη, η ζωή των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών είναι γεμάτη ανασφάλεια, αγωνία για το μέλλον με εισοδήματα που δεν φτάνουν για τα βασικά, με δουλειά από ήλιο σε ήλιο, εντατικοποίηση.


Να γιατί ο αγώνας επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών, αφορά άμεσα την εργατική τάξη κι όλο το λαό.
   

Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με  αυτή την πολιτική, η μαζικοποίηση και το δυνάμωμα των μπλόκων, το δυνάμωμα της  εργατικής- λαϊκής αλληλεγγύης, και  η κοινή δράση των αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν να στριμώξουν ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση,  ώστε να  ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα, να πάρουν οι αγρότες ανάσα επιβίωσης.

Αυτός είναι ο δρόμος που δίνει διέξοδο και όχι οι λογικές της αναμονής και των «λύσεων απ' τα πάνω», μέσα από  κυβερνητικές εναλλαγές.

Το ΚΚΕ, δίνει και θα δώσει όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα της φτωχομεσαίας  αγροτιάς για να νικήσουν τα μπλόκα.

Υπάρχει ελπίδα λαϊκής ευημερίας! Η  μοναδική ουσιαστική και ολοκληρωμένη απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων για την αγροτική παραγωγή.  Να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής που θα οδηγήσει σε μια διαφορετική αγροτική παραγωγή, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης με τους εργαζόμενους και το λαό να κάνουν κουμάντο, να έχουν αυτοί στα χέρια τους την εξουσία. Μια οικονομία που θα λειτουργεί σχεδιασμένα για την ικανοποίηση των λαϊκών κοινωνικών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων. 

Για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚE

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.