Τελευταίες Ειδήσεις

Για το Ουκρανικό Ζήτημα σε Ευρωπαϊκή Διάσκεψη ο Θανάσης Λιούτας


Ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, συμμετείχε στην ευρωπαϊκή διάσκεψη, με αντικείμενο συζήτησης τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

 

Παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλήθους στρατιωτικών και αξιωματούχων  από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ο Θανάσης Λιούτας έλαβε τον λόγο, καταδικάζοντας και ο ίδιος τη δραματική ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 

Κατ’ αρχάς ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι, η ρωσική εισβολή παραβίασε κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και τραυμάτισε ιστορικά την Ουκρανία και τον Ουκρανικό λαό.

 

Ο Θανάσης Λιούτας, αναφορικά με τους Έλληνες της Μαριούπολης, τόνισε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών, έχουν εφαρμόσει σχέδια εκκένωσης και στήριξης για τους Έλληνες πολίτες και τους ομογενείς μας.

 


«Βρισκόμαστε δίπλα και στηρίζουμε με κάθε δυνατό μέσο τους Έλληνες στην Ουκρανία».

 

«Η απάντηση σε όσα λαμβάνουν χώρα», συνέχισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, «πρέπει να βασίζεται στη στρατηγική των πολύ σκληρών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας».

 

Αναφορικά με την ανησυχία της κλιμάκωσης της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Λιούτας τόνισε ότι, «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανοικτούς όλους τους δίαυλους επικοινωνίας με άλλες χώρες, οι οποίες είναι ικανές να προμηθεύσουν ολόκληρη την Ένωση με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

 

«Σε αυτό το πλαίσιο συζήτησης, η πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, μέσω της λήψης μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποκτά κρίσιμη βαρύτητα και σημασία».

 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι κύριος στόχος της ΕΕ θα πρέπει να είναι η ανάσχεση των επιθετικών συμπεριφορών τρίτων χωρών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λιούτας λαμβάνοντας τον λόγο στην αρχή απάντησε σε βουλευτή της Τουρκίας, ο οποίος δήλωνε ότι αναίτια η Ελλάδα και η Κύπρος κατηγορούν την Τουρκία. Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι η Τουρκία επέδειξε με την κατοχή της βόρειας Κύπρου αντίστοιχες διαθέσεις με εκείνες της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας. «Και η Τουρκία παραβίασε και παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο».

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.