Τελευταίες Ειδήσεις

Γιώργος Βαϊου- Τα ανθρωπάκια


Σαν χθες, ήταν εκείνες οι μέρες πριν κάποια χρόνια, που μια φανατισμένη μερίδα της κοινωνίας, αφόριζε, συκοφαντούσε, εξόρκιζε και λοιδορούσε, με πύρινες επιστολές και συνεντεύξεις, τους ανθρώπους που μιλούσαν για εναλλακτικό τουρισμό. Όμως ένας τόσο μικροσκοπικός ιός, φέρνει τα πάνω κάτω, με το μέλλον να μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Τα επόμενα χρόνια και όχι μόνον, θα υπάρξει μια νέα γενιά που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Ήδη από το περσινό καλοκαίρι αλλά και από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εγχώριοι και αλλοδαποί επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα/κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/και βίλες, bungalows σε ξενοδοχειακές μονάδες με στόχο την θωράκιση της υγείας τους βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 
Το lockdown επανάφερε και δημιούργησε νέες συνήθειες γύρω από την φύση. Κατά την διάρκεια του lockdown πολλοί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, μπήκαν σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και αναζήτησαν το καλύτερο για την ψυχική και σωματική τους υγεία. Μη ξεχνάμε τους περιπάτους στη φύση, τις βόλτες με το ποδήλατο, και τα διάφορα υπαίθρια σπορ κατά την διάρκεια των lockdown. Ο τουρίστας της μετά covid-19 εποχής, θα θελήσει να συνεχίσει το νέο τρόπο ζωής που ο ίδιος επέλεξε εν μέσω lockdown και στις διακοπές του.
Από εδώ και στο εξής θα μιλάμε για έναν άλλο τρόπο τουρισμού που τα προηγούμενα χρόνια επιχειρήθηκε να τερματιστεί από τον τόπο μας, τον εναλλακτικό τουρισμό, τον «υπαρξιακό» τουρίστα (existential tourist), που κύριο μέλημα του είναι η σε βάθος γνώση και η ολοκληρωτική απορρόφηση του από την κουλτούρα και τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των ντόπιων κατοίκων του προορισμού που επισκέπτεται.
Και κάπου εδώ αρχίσαν οι μεγάλες κωλοτούμπες με τριπλή πιρουέτα, όλοι εκείνοι ξαφνικά ανακάλυψαν τον εναλλακτικό τουρισμό!!!
Δεν καταλαβαίνουν όμως πόσο ανθρωπάκια δείχνουν τώρα.
Έτσι ήταν, έτσι είναι και θα συνεχίσουν να είναι.....


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.