Τελευταίες Ειδήσεις

Ονομαστήρια Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου


Η μνήμη του Αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου τιμάται την 26η Φεβρουαρίου, ημέρα που έχει τα  ονομαστήρια  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος αλλά φέτος η εορτή συμπίπτει με το Ψυχοσάββατο, θα εορτασθεί ο Άγιος την Κυριακή της Απόκρεω.

Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλιού, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας,  και οι  Μητροπολίτες: Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και ο εορτάζων Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Την Κυριακή το πρωί θα τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Βησσαρίωνος, στην οποία προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεώς Σταγών και Μετεώρων και από τους άλλους Αρχιερείς, οι οποίοι  προσήλθαν, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εορτή του.

Σημειώνεται ότι τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, οι Αντιπεριφερειάρχες Τρικάλων και Τουρισμού κ.κ. Μιχαλάκης και Μπουτίνας, ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, οι επικεφαλείς της Αντιπολίτευσης κ.κ. Αβραμόπουλος και Παπαμιχαήλ, ο π. βουλευτής-νομάρχης κ. Βλαχογιάννης και πλήθος πιστών.




















 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.