Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & Κ.Υ. Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

       Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια  των Συλλόγων της Υγείας, των Εργατικών Σωματείων, Σωματείων Δημόσιου, Συνταξιούχων  και  Συλλόγων μαζικών Φορέων της περιοχής μας,

Παρασκευή  11  Φεβρουαρίου 2022, στις 6.30 μ.μ.,

στην αίθουσα του Ε.Κ.Τρικάλων

Σε Σύσκεψη, με θέμα: «Οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας,                                                                                                         την προστασία των μισθών και του λαϊκού εισοδήματος»

Παίρνουμε υπόψη:

► Τη συνέχιση της επιδημίας, με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς καθημερινά, τις «εικόνες ντροπής», εκατοντάδων συνανθρώπων και στο νομό μας που περιμένουν για ώρες για έλεγχο CoVID, την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, τις μεγάλες ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες υγείας του Νομού μας και τη συνεχιζόμενη μετατροπή του Γ.N. σε νοσοκομείο «μιας νόσου».

► Τη συνεχιζόμενη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και στο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, τα περιοριστικά μέτρα που πλήττουν το εισόδημα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, την φοροληστεία, την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιχειρηματικών ομίλων για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ (και των επιχειρηματικών κερδών), συμβαδίζουν με την απελπισία και την αγανάκτηση που  νιώθει κάθε λαϊκή οικογένεια με τα τιμολόγια του ρεύματος, την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις σε βασικά είδη.

Αγανάκτηση μας προκαλεί το γεγονός ότι αντί για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης για να «ανακουφισθούμε» από την ακρίβεια και τη φοροληστεία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μαζί νέες φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η οικονομία δεν “αντέχει” την κατάργηση του ΦΠΑ, όπως λέει και η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, “αντέχει” όμως να δίνονται εκατομμύρια ευρώ μέσω φοροαπαλλαγών σε επιχειρηματικούς ομίλους.

       Ταυτόχρονα, η πρόσφατη κακοκαιρία, οι πυρκαγιές στη  Β. Εύβοια και στην Αττική, οι πλημμύρες στην Καρδίτσα και σε περιοχές του Νομού Τρικάλων( επαναλαμβανόμενες για συνεχή φορά), ο σεισμός στην περιοχή μας Ζάρκο,  στην περιοχή Χασίων, αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας μας Κρήτη, Κεφαλονιά, ανέδειξαν τη μεγάλη έλλειψη αναγκαίων υποδομών(αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης), οι οποίες είτε δεν κατασκευάζονται είτε δεν εκσυγχρονίζονται, επειδή δεν αποφέρουν άμεσο ή ικανοποιητικό κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους.

       Στο νομό μας, η αύξηση νοσούντων με COVID, με τα  Κ.Υγείας να έχουν μετατραπεί ΜΟΝΟ σε Εμβολιαστικά Κέντρα, η συνεχιζόμενη κατάσταση της Πανδημίας, τα ελλιπή μέτρα προστασίας Υγιεινής & Ασφάλειας σε μεγάλους βιομηχανικούς χώρους δουλειάς της περιοχής μας, με εκατοντάδες εργαζόμενους, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας εργαζομένων και κατοίκων και για ενίσχυση του Γ.Νοσοκομείου και των Κ.Υ. του νομού μας.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι απέναντι μας έχουμε κυρίως τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που τα συμφέροντα τους υπηρετεί η πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζει τα δικαιώματα μας. Με αυτό τον εχθρό χρειάζεται να συγκρουστούμε, για να προστατέψουμε την υγεία, και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν ανεχόμαστε να τους αφήνουμε να παίζουν με τις ζωές μας και την υγεία μας!!!

Καμιά αναμονή – Οργανώνουμε τον αγώνα μας

Καλούμε σε κοινή δράση, κάθε σωματείο, κάθε μαζικό φορέα, κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, οργανωμένα, ενάντια στην πολιτική που για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζει τα δικαιώματα και το εισόδημα μας και ταυτόχρονα αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία των λαϊκών οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.