Τελευταίες Ειδήσεις

Προχωρά η ανάδειξη και αξιοποίηση του ΚΟΜΔΕ στα Τρίκαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανάδειξη και αξιοποίηση ενός ιστορικού χώρου στην πόλη των Τρικάλων, του ΚΟΜΔΕ (Κέντρο Οχημάτων Μηχανημάτων Δημοσίων Έργων). Για την πορεία των εργασιών ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Τρικάλων Βάσω Ταμπακιώτη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, αναδεικνύουμε ένα κτίριο βιομηχανικής κληρονομιάς, με αναφορά στο μεγάλο έργο της αποξήρανσης του θεσσαλικού κάμπου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανάδειξη του χώρου του ΚΟΔΜΕ με εναλλακτικές προτάσεις τουριστικής αξιοποίησης και ένταξης σε ένα ενοποιημένο πολιτιστικό πάρκο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ιστορικό

Η λειτουργία του ΚΟΜΔΕ ξεκίνησε το 1936 και αποτέλεσε το κεντρικό εργοτάξιο της εταιρείας Henry Boot and Sons Limited, η οποία ανέλαβε, την περίοδο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τα έργα αποξήρανσης της Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα ενιαίο οικόπεδο το οποίο καταλαμβάνει χώρο επιφάνειας 156.000τ.μ στη συνοικία «Σαράγια». Το εργοτάξιο περιελάμβανε μια σειρά από 11 κτιριακές εγκαταστάσεις που σώζονται μέχρι σήμερα σχεδόν ακέραιες στο σύνολό τους.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.