Τελευταίες Ειδήσεις

Λίγος σεβασμός στο περιβάλλον δεν βλάπτει


Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε παραπλεύρως της επαρχιακής οδού από τη γέφυρα της Διάβας μέχρι τη γέφυρα Αμπελίων, συγκέντρωση απορριμμάτων σε όλο το μήκος του δρόμου πιθανόν από διερχόμενους οδηγούς.

Ο Δήμος Μετεώρων άμεσα κινητοποιήθηκε μεταβαίνοντας στα σημεία και πραγματοποιήθηκε καθαρισμός – αποκομιδή των απορριμμάτων μεταφέροντας έναν μεγάλο όγκο σκουπιδιών στο σημείο συγκέντρωσης του Δήμου.

Θα πρέπει όλοι με μεγάλο σεβασμό προς το περιβάλλον να είμαστε προσεκτικοί να μην απορρίπτουμε σκουπίδια διερχόμενοι σε οδούς και δρόμους σκεπτόμενοι πάντα ότι μία κίνηση τέτοια δείχνει την παιδεία, την ευαισθησία και τον πολιτισμό που χαρακτηρίζει τον καθένα χωριστά και την περιοχή μας γενικότερα.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει:

·         Δεν επιτρέπεται να χύνονται ή να πετιούνται στις οδούς ουσίες ή υλικά, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, φρούτα, λάδια, ασβέστης κ.λ.π.).

·         Δεν επιτρέπεται η απόρριψη από το όχημα οποιουδήποτε αντικειμένου, έστω και αν από αυτό δεν καθίσταται επικίνδυνη ούτε παρακωλύεται η κυκλοφορία.

·         Δεν επιτρέπεται η απόρριψη από το όχημα κάθε αντικειμένου ή ουσίας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή να ρυπάνει το περιβάλλον.

Το πρόστιμο που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για τους οδηγούς που πετάνε σκουπίδια από το αυτοκίνητό τους ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ τιμωρούνται και με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.