Τελευταίες Ειδήσεις

Περιφέρεια Θεσσαλίας- Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Σε πλήρη ετοιμότητα για την επικίνδυνη κακοκαιρία Bianca που αναμένεται να πλήξει το σύνολο της Θεσσαλίας από σήμερα το βράδυ


Σε  πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το σύνολο των  υπηρεσιών της που εμπλέκονται στη διαχείριση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, εν αναμονή της κακοκαιρίας «Bianca», που προβλέπεται να πλήξει το σύνολο της Θεσσαλίας από  σήμερα το βράδυ. Σύμφωνα με τις  μέχρι τώρα προβλέψεις της ΕΜΥ, η  Bianca  φέρνει  παρατεταμένης διάρκειας μετεωρολογική διαταραχή, μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαρτίου, με κύρια χαρακτηριστικά  τις ισχυρές βροχές και  καταιγίδες,  τους  ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.  

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα με το σύνολο των μηχανημάτων  της σε διασπορά, σε καίριες θέσεις του οδικού δικτύου, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες καθώς και  με επαρκείς ποσότητες άλατος για αποχιονισμό. Με την έκδοση του Έκτακτου Δελτίου της ΕΜΥ, χθες, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ενημέρωσε τους Δήμους  προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή   στις περιοχές χωρικής ευθύνης τους, με το σύνολο των μηχανημάτων τους σε ετοιμότητα για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση. Επιπλέον η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες,  Πυροσβεστική και Αστυνομία. Η Περιφέρεια ενημερώνει για την εξέλιξη του φαινομένου σύμφωνα με τη ροή των  Δελτίων  της ΕΜΥ.  Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση επικίνδυνων  καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.