Τελευταίες Ειδήσεις

Ομαδα Γυναικων Καλαμπακας-Καλεσμα στο Συλλαλητηριο 26\2\2022


Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας,
 του λαϊκού εισοδήματος, των δικαιωμάτων μας!

Εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, άνεργη, συνταξιούχε, νέα μητέρα, φοιτήτρια

Η Ομαδα Γυναικων Καλαμπακας σε καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12.00 στην πλατεια Ρηγα Φεραιου, για να συντονίσουμε το αγωνιστικό μας βηματισμό απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων μας.

Η συμπλήρωση δύο χρόνων από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού  βρίσκει εμάς τις γυναίκες του μόχθου να βιώνουμε την ανασφάλεια για το παρόν το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Από τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε δεν μπορούμε να ξεφύγουμε ατομικά.

Γι αυτό μετατρέπουμε το θυμό μας και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα.

Δε συμβιβαζόμαστε να αγωνιούμε για μια θέση νοσηλείας στα γονατισμένα από την πανδημία νοσοκομεία, να χρυσοπληρώνουμε γιατρούς και εξετάσεις στις μεγαλοκλινικές και τα  ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με το άγχος αν θα μπορέσουμε να πάρουμε άδεια από τη δουλειά για να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας που νοσούν ή αν είμαστε αυτοαπασχολούμενες  χωρίς να έχουμε καν αυτή τη δυνατότητα. Δεν είναι μονόδρομος να θρηνούμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, να έχουμε υποστελεχωμένα και με λειψό εξοπλισμό νοσοκομεία και μονάδες ΠΦΥ, να μη φτάνουν οι ΜΕΘ για τους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη.

Δεν δεχόμαστε να πηγαίνουμε στο super market και να μην μπορούμε να καλύψουμε  τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειας αφού ο μισθός μας δεν φτάνει να περάσουμε ούτε τον μισό μήνα, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο, να αγωνιούμε πότε θα έρθει ο φουσκωμένος λογαριασμός του ρεύματος και του φυσικού αερίου, που είναι προϋπόθεση για τις πράσινες  επενδύσεις  των ενεργειακών κολοσσών. Δεν ανεχόμαστε η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη των κομμάτων που κυβέρνησαν (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) να χαρίζει 11 δις ευρώ για επιδοτήσεις και προνόμια στους επιχειρηματικούς κολοσσούς, να δίνουν 7 δις για τα Rafale και τις φρεγάτες για να εξυπηρετηθούν οι ΝΑΤΟϊκοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, ενώ την ίδια στιγμή καταδικάζει το λαό στην ακρίβεια και τη φτώχεια. 

Δε δεχόμαστε να έχουμε ωράρια και ζωή λάστιχο, να εργαζόμαστε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, χωρίς μέτρα προστασίας της μητρότητας από το κράτος, να “τιμωρούμαστε” με περικοπή μισθού 50% όσοι γονείς δικαιούμαστε  άδεια ειδικού σκοπού.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση, που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορωνοϊό  μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις ή χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα.

Σήμερα τον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλοι και όλες μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών μας.

Η βαρβαρότητα που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που μας αφήνει έρμαια των νόμων της αγοράς και του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπερασπίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαδηλώνουμε μαζί ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, διεκδικώντας όλα όσα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απαιτούμε:

  • Καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Κανένας και καμία εργαζόμενη να μην εργάζεται εφόσον νοσεί χωρίς καμία περικοπή μισθού. Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζόμενους ή αυτοαπασχολούμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, είτε βρίσκονται σε καραντίνα, είτε πρέπει να φροντίζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και στις επιχειρήσεις.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.
  • Δωρεάν Rapid Tests για όλο τον λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

  • Η Ομαδα Γυναικων Καλαμπακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.