Τελευταίες Ειδήσεις

Κινητοποίηση τη Δευτέρα 11:30 στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων με αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα


 Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι, εδώ και δέκα μέρες βρισκόμαστε στα μπλόκα του αγώνα για να βάλουμε μπλόκο στην αντιαγροτική πολιτική που μας καταδικάζει στο ξεκλήρισμα και στον αφανισμό. Όλος ο αγροτόκοσμος από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα είναι στους δρόμους του αγώνα. Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ειναι σκέτη κοροϊδία, καθώς δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες μας.

            Βγαίνουμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε:

            Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση της ρήτρας ανπροσαρμογής σε αγροτικό και οικιακό ρεύμα. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές.Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα, εφόδια και ζωοτροφές και δραστική μείωση στις τιμές τους.

            Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Να αποζημιώνει άμεσα, στο 100% από κάθε πιθανή αιτία καταστροφής και νόσο.

            Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

            Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στην ύπαιθρο με το απαιτούμενο προσωπικό.

            Για αυτούς και μια σειρά άλλους λόγους τη Δευτέρα 14/2 και ώρα 11:30 καλούμε τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που διοργανώνουμε στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων (στην αρχή της 28ης Οκτωβρίου) με τα αγροτικά τους μηχανήματα και αυτοκίνητα. Επίσης καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους και κάθε μαζικόι φορέα του νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.