«Τα Ελγίνεια Μάρμαρα είναι υπέροχα στην απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής και της κίνησης. Εκατομμύρια έχουν θαυμάσει αυτά τα γλυπτά που κάποτε κοσμούσαν τον Παρθενώνα και τους τελευταίους δύο αιώνες βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, ένα από τα ομορφότερα εκθέματά του», γράφουν μεταξύ άλλων οι Times.

Το άρθρο αναφέρεται και στη  συμφωνία της Ιταλίας να επιστρέψει για οκτώ χρόνια, με την προοπτική να παραμείνει στην Ελλάδα επ’ αόριστον, ένα μαρμάρινο θραύσμα της θεάς Άρτεμης.

Οι Times αναφέρονται επίσης και σε άλλες χώρες, ιδίως τη Γαλλία, οι οποίες διεκδικούν την επιστροφή σημαντικών έργων τους από άλλες χώρες.

Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι sui generis, καθώς στέκονται εμπόδιο σε μια «φιλική σχέση» με την Ελλάδα,  αναφέρεται στο άρθρο.

 Η επιστροφή τους θα ήταν μια γενναιόδωρη χειρονομία όταν η Βρετανία χρειάζεται να αναθερμάνει τις ευρωπαϊκές φιλίες, καταλήγει το άθρο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η γραμματέας της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, Μάρλεν Κοτγούιν, «αυτή η παρέμβαση θα συμβάλει ουσιαστικά στον δημόσιο διάλογο του μακροχρόνιου αιτήματος της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα». Ένα αίτημα που «ξαναζωντάνεψε» τον περασμένο Νοέμβριο μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Λονδίνο και τη σχετική πρόταση που κατέθεσε στον ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον.