Τελευταίες Ειδήσεις

Συντηρεί και τοποθετεί νέα συστήματα Inverter σε δεκαπέντε αρδευτικά αντλιοστάσια στα Τρίκαλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στη βελτίωση δεκαπέντε υφιστάμενων αρδευτικών αντλιοστασίων με τοποθέτηση  νέων συστημάτων Inverter  προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε περιοχές των Τρικάλων. Το επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες  προχωράμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για τη βελτίωση της λειτουργίας των υφισταμένων αρδευτικών αντλιοστασίων, που υποστηρίζουν αρδευτικά δίκτυα στην πεδινή περιοχή των Τρικάλων και εποπτεύονται από τους αντίστοιχους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα τελευταία 10 χρόνια,   σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους και ΤΟΕΒ στη Θεσσαλία έχουν ολοκληρωθεί και εξελίσσονται  484 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δις ευρώ απ όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη, στηρίζουμε τους αγρότες, στηρίζουμε την εθνική οικονομία, στηρίζουμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Τί προβλέπει το έργο

 

Με το έργο προβλέπεται να εγκατασταθούν συστήματα ρυθμιστών στροφών ηλεκτροκινητήρα (Inverter) και να εκσυγχρονιστούν οι ηλεκτρικοί πίνακες τροφοδοσίας αυτών. Με τους ρυθμιστές στροφών και με τη λειτουργία ενός ποτενσιόμετρου δυνατότητας PID*** ελέγχου θα γίνεται διατήρηση της επιθυμητής πίεσης με συνέπεια τη λειτουργία του κινητήρα στις επιθυμητές στροφές με στόχο τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος και την εξοικονόμηση της καταναλισκόμενης ποσότητας νερού. Οι εργασίες  θα λάβουν χώρα στα ακόλουθα αντλιοστάσια ή και σε άλλες θέσεις που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά την κατασκευή του έργου:

 

1. Τοπική Κοινότητα Γόμφων Τ-11 (Inverter κινητήρα 220Hp)

2. Τοπική Κοινότητα Γόμφων Τ-12 (Inverter 150Hp)

3. Τοπική Κοινότητα Διαλεχτού ΒΝ-130 (Inverter κινητήρα 180Hp)

4. Τοπική Κοινότητα Διαλεχτού ΒΝ-131 (Inverter κινητήρα 180Hp)

5. Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου BN-148 (Inverter κινητήρα 100Hp)

6. Τοπική Κοινότητα Βασιλικής ΤΒ-2 (Inverter κινητήρα 220Hp)

7. Τοπική Κοινότητα Βασιλικής ΤΒ-60 (Inverter κινητήρα 220Hp)

8. Τοπική Κοινότητα Κλοκωτού ΤΒΝ-5 (Ηλ. πίνακας κινητήρα 220Hp)

 

Θα πραγματοποιηθεί επίσης, η εγκατάσταση νέων ηλεκτροκινητήρων κοίλου άξονα, κατακόρυφης τοποθέτησης, σε υφιστάμενα, λειτουργικά αντλιοστάσια γεωτρήσεων τύπου πομώνας, με γωνιακή μετάδοση κίνησης. Οι ηλεκτροκινητήρες θα αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα, παλιά συγκροτήματα γωνιακής μετάδοσης κίνησης διατηρώντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά λειτουργίας της γεώτρησης για παροχή νερού και μανομετρικό μήκος στην ίδια στάθμη άντλησης. Αποτελεί στόχο η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση του κόστους λειτουργίας των αντλητικών συγκροτημάτων. Παράλληλα, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες εμφάνισης μηχανικών προβλημάτων και ακινητοποίησης των γεωτρήσεων λόγω της δυσχέρειας εύρεσης ανταλλακτικών και των δυσκολιών επισκευής των παλιών ηλεκτροκινητήρων. Κατόπιν της εγκατάστασης νέων ηλεκτροκινητήρων σε αντλιοστάσια αρδευτικών γεωτρήσεων απαιτείται επίσης, η συντήρηση και η επισκευή των αντλητικών συγκροτημάτων τύπου πομώνας, με αντικατάσταση υλικών όπως: μεταλλικών στελεχών στήλης αντλίας, βάκτρου, άξονα πομώνας, εδράνων με τριβείς (κουζινέτα, ρουλεμάν κλπ), κοχλιωτών συνδέσμων (μούφες), και βαθμίδων του στροβίλου (κούπες), όπου απαιτείται, για την καλή λειτουργία του αντλητικού συγκροτήματος. Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στα ακόλουθα αντλιοστάσια ή και σε άλλες θέσεις που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά την κατασκευή του έργου:

1. Τοπική Κοινότητα Γόμφων Τ-11

2. Τοπική Κοινότητα Γόμφων Τ-13

3. Τοπική Κοινότητα Γόμφων Τ-17

Τέλος, για τη βελτίωση της απόδοσης λειτουργίας των αρδευτικών αντλιοστασίων θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή και τοποθέτηση σύγχρονων ηλεκτρικών πινάκων αντλιοστασίων αρδευτικών γεωτρήσεων για την εκκίνηση κινητήρα έως 200 HP σε αστέρα τρίγωνο, με συστοιχία  ενισχυμένωνπυκνωτών αντιστάθμισης για τη βελτίωση του συνφ. Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στα αντλιοστάσια ΤΒ-13, ΤΒ-14, ΤΒ-15 και ΤΒ-16 της Τοπικής Κοινότητας Σαρακίνας ή και σε άλλες θέσεις που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά την κατασκευή του έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.