Τελευταίες Ειδήσεις

Η ενορία της Διάβας με νέα ιστοσελίδα και instagram.


 

Η εποχή μας και η κοινωνία μας εξελίσσεται. Η τεχνολογία ως δώρο του Θεού αποτελεί ευλογία όταν χρησιμοποιείται για να διακονεί τον άνθρωπο και όχι για να τον παραμερίζει.

Αν δούμε τα έργα που έγραψαν οι Πατέρες της Εκκλησίας θα διαπιστώσουμε πως οι ίδιοι δεν εξόρκιζαν την εποχή τους και τα μέσα της εποχής τους. Ο Μ. Βασίλειος για παράδειγμα συμβουλεύει τους νέους της εποχής του να διαβάζουν ρήτορες, φιλοσόφους, ποιητές και να κρατάνε από εκείνους κάθε τι που είναι χρήσιμο για την απόκτηση της αρετής. Όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας χρησιμοποίησαν τα μέσα της εποχής τους για να κάνουν γνωστό τον λόγο του ευαγγελίου στους ανθρώπους της υφηλίου, αλλά και για να διακονήσουν τις ανάγκες των ανθρώπων.

Η ενορία του Αγίου Δημητρίου Διάβας από την πρώτη στιγμή εδώ και τρία χρόνια ανοίχτηκε στον κόσμο, στην κοινωνία, στους ανθρώπους της. Χωρίς να εγκλωβιστεί σε κλειστές πόρτες που ανοίγουν μόνο για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία ή ένας πανηγυρικός εσπερινός, ανοίγει την αγκαλιά της σε όλους τους ενορίτες και ανθρώπους και έρχεται σε συνάντηση μαζί τους. Η ενορία μας θέτοντας στο κέντρο τον Χριστό και τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, καταφάσκει στις οποιεσδήποτε δυνατότητες της τεχνολογίας που μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους, να τους γνωρίσει, αλλά και τους ίδιους μεταξύ τους και να τους φέρει σε συνάντηση με το πρόσωπο του Χριστού σε μία συνύπαρξη αγάπης και φιλανθρωπίας.

Έτσι, λοιπόν, προκειμένου η ενορία μας να έρθει σε γνωριμία και συνάντηση και με άλλους ενορίτες και συνανθρώπους μας και ιδίως με τους νέους ανθρώπους, αλλά και για να καταθέσει λόγο πνευματικό στις πικρές τούτες ημέρες, βγήκε μία βόλτα στο διαδίκτυο! Εκεί, μέσα από την νέα ιστοσελίδα και το instagram ερχόμαστε σε γνωριμία με τον κόσμο, προσφέροντας σε όλους την δυνατότητα να γνωρίσουν τις δραστηριότητες μιας ζωντανής ενορίας.

www.inadd.net

Η νέα ιστοσελίδα της ενορίας μας δεν απευθύνεται μόνο στους ενορίτες της, αλλά και σε όλον τον κόσμο, περιλαμβάνοντας θέματα με πνευματικό, φιλοσοφικό, κοινωνικό ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει ποικίλες ενότητες. Στις Ανακοινώσεις θα βρείτε ανακοινώσεις για εκδηλώσεις - γεγονότα που πρόκειται να συμβούν στην ενορία μας. Στην Επικαιρότητα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από Ιερές Ακολουθίες, Μυστήρια, Ιερές Πανηγύρεις, εκδηλώσεις κ.ά. που πραγματοποιούνται στην ενορία μας. Στα Επίκαιρα κείμενα, βίντεο θα βρείτε πνευματικές ομιλίες, κείμενα Πατέρων της Εκκλησίας, συνεντεύξεις, βίντεο κ.ά.. Στο Ευαγγέλιο της Κυριακής παρατίθεται το ευαγγέλιο κάθε Κυριακής και πολλές φορές σχολιασμός πάνω σ’ αυτό. Στο Μηνιαίο πρόγραμμα λειτουργικής ζωής μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ημέρες που τελείται η Θεία Λειτουργία και άλλες Ιερές Ακολουθίες στην ενορία μας. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και οι ενότητες ‘’Ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων’’ (Βιογραφικό, Χαιρετισμός Μητροπολίτη), ‘’Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα’’ (πληροφορίες για τα επικείμενα εγκαίνια στις 10 Απριλίου 2022), ‘’Οι Άγιοι τρεις νεομάρτυρες της περιοχής μας’’ (πληροφορίες για τους δικούς μας τοπικούς αγίους, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο νεομάρτυρας Πολύζος από την Διάβα), ‘’Η Ενορία’’ (δραστηριότητες, Ιερές Πανηγύρεις), καθώς και άλλες ενότητες που αναφέρονται στην Διάβα, στους Ιερούς Ναούς και στα εξωκλήσια με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες πνευματικού ενδιαφέροντος, στοιχεία επικοινωνίας κ.ά.. Μία περιήγηση ίσως σας φανεί χρήσιμη. Επίσης, το υλικό της ιστοσελίδας ανανεώνεται συχνά κατά την διάρκεια των ημερών της εβδομάδας.

 

enoria.diavas

Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο instagram! Ο λογαριασμός της ενορίας μας στο instagram δημιουργήθηκε πρόσφατα και φίλοι από την Διάβα, την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα ήδη έχουν έρθει στην παρέα μας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλες τις στιγμές της ενοριακής ζωής προστίθεται συχνά. Μία πιο χαλαρή συνάντηση με έκθεση σχολίων. Και στο instagram οι ενορίτες και οι φίλοι μας ενημερώνονται για σημαντικά γεγονότα και εκδηλώσεις μέσα από banners. Επίσης, μέσω μηνυμάτων επικοινωνούμε και γνωριζόμαστε καλύτερα.

 

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση! Σας περιμένουμε!

Τα μέλη του ενοριακού νεανικού έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.