Τελευταίες Ειδήσεις

Αδρανής και αδιάφορη η κυβέρνηση για τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα


Η κυβέρνηση της Ν.Δ, 2,5 χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, δεν έκανε τίποτα για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού χάρτη στο Νομό, ιδιαιτέρως, δε, στο πεδίο Έρευνας και Εκπαίδευσης, μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε την άνοιξη του 2019 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2019 νομοθέτησε και ψήφισε την ίδρυση Σχολής Επιστημών, Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας με τα εξής δύο Τμήματα:

 

 - Διαιτολογίας και Διατροφολογίας

-      ΤΕΦΑΑ

 

Επιπλέον,  δημιούργησε δύο Ερευνητικά Ινστιτούτα, Κινησιολογίας και Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών, με έδρα τα Τρίκαλα, ενώ εξασφάλισε τη λειτουργία Διετών Προγραμμάτων Σπουδών στα Πανεπιστήμια, για τα οποία μάλιστα είχε ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ.

 

Η προσπάθεια απαξίωσης αυτών των πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παρέλαβε έναν ψηφισμένο Νόμο που ένα μέρος του κατήργησε ενώ το υπόλοιπο άφησε ανενεργό, είναι πρόδηλο των προθέσεων της για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Η κ. Κεραμέως όφειλε να δρομολογήσει και να στηρίξει με κάθε τρόπο τη νέα πραγματικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση και να στηρίξει τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, επενδύοντας στην ένταση γνώσης και τη σύνδεση τους με τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις.

 

 Η υποκρισία τόσο των τοπικών βουλευτών όσο του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη περισσεύει, διότι ήταν οι ίδιοι που εγκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάρκεια και «φιλοδωρήματα», τη στιγμή που λίγους μήνες μετά δεν τόλμησαν να αρθρώσουν ούτε μια λέξη για την απαράδεκτη στοχοποίηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των Τρικάλων από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Ακόμα και σήμερα που υπονομεύονται ανοιχτά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ «ποιούν την νήσσαν».

Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι πολίτες του Νομού δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να καταλάβουν ποιοι τους κοροϊδεύουν.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 


 

 

                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.