Τελευταίες Ειδήσεις

Στο ίδιο τραγικό έργο θεατές ξανά, οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Θεσσαλίας


Τα πλημμυρισμένα χωριά και χωράφια στους Δήμους Φαρσάλων, Κιλελέρ, Τεμπών, Καρδίτσας, Ρήγα Φεραίου, οι καταστραμμένοι επαρχιακοί και αγροτικοί δρόμοι, γεφύρια και άλλες υποδομές (ύδρευση, άρδευση),  στους Δήμους Φαρσάλων, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αγιάς, οι καταστροφές θερμοκηπίων στο Πήλιο και διάφορων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, οι πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλά χωριά, που συνέβησαν για πολλοστή φορά με μια απλή κακοκαιρία «ΔΙΟΜΗΔΗΣ» και όχι σαν τον ΙΑΝΟ, αποδεικνύουν περίτρανα τις μεγάλες ελλείψεις στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και εκτέλεση σύγχρονων έργων θωράκισης γι’ αυτές τις περιοχές και για όλη τη Θεσσαλία, καταρρίπτοντας τις μεγαλοστομίες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας, που αυτοπαινεύονται ότι τα κάνουν όλα καλά και γρήγορα, παραδίνοντας τεχνογνωσία και στο εξωτερικό!!!

Τα «μπαλώματα» που έγιναν μετά τον ΙΑΝΟ, αποδείχτηκαν πολύ λίγα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να θωρακίσουν την Θεσσαλία από νέα πλημμυρικά φαινόμενα που κάθε λίγο και λιγάκι «απειλούν» την περιοχή.

Η ετοιμότητα του κρατικού και τοπικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, για την οποία μας διαβεβαίωναν κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμοι, αποδείχτηκαν ακόμα μια φορά λόγια χωρίς αντίκρισμα.

 

Καμία αναμονή! Καμία ανοχή στην κοροϊδία κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων.

·         Να εξασφαλιστεί άμεσα η διαμονή όλων των πλημμυροπαθών σε ξενοδοχεία, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

·         Να μεριμνήσει η κυβέρνηση και η ΔΕΗ άμεσα για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, μέσα στο κρύο που είναι τσουχτερό. Να αξιοποιηθούν από περιφέρεια και δήμους δημόσιοι και δημοτικοί χώροι θερμαινόμενοι και κατάλληλοι για την φιλοξενία ανθρώπων σε περιοχές που υπάρχουν διακοπές ρεύματος.

·         Άμεση απάντληση των νερών με ευθύνη του κράτους από σπίτια, σχολεία και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

·         Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου (επαρχιακού και αγροτικού), των γεφυρών, των υποδομών (ύδρευσης, άρδευσης, ηλεκτρισμού).

·         Να δοθεί άμεσα έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ σε όσους υπέστησαν ζημιές σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

·         Να καταγραφούν γρήγορα οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100%, για σπίτια, καταστήματα, στους αγρότες που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα και τις κατολισθήσεις και τον αέρα, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μέρος των πληγέντων.

·         Αμεσα σχεδιασμό και υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της Θεσσαλίας, με ευθύνη του κράτους, της περιφέρειας, χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.