Τελευταίες Ειδήσεις

Αυτός είναι ο ιερέας που συνελήφθη για βιασμό ανήλικης


Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε από τον ανακριτή ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη χθες μετά την έκδοση εντάλματος εισαγγελέα, έπειτα από καταγγελίες ενός 17χρονου κοριτσιού για βιασμό σε βάρος της.


Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των  κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος κινήθηκε ταχύτατα. μελέτησε άμεσα το υλικό και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα εξής αδικήματα: Βιασμό,κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.



Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για τη σύλληψη του δράστη των καταγγελλομένων πράξεων. 


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Το κοριτσάκι ωστόσο, φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε  σε στενό συγγενικό του πρόσωπο (στη θεία του) τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό. 



Αμέσως  έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.Μετά το τέλος της έρευνας και συγκεκριμένα χθες  διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία. και αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση, κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη.


Σε αργία μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών


Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο κληρικός τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Ποινικής και Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.



Ο ιερέας βίαζε το κορίτσι από το κατηχητικό 


Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο δράστης ασελγούσε από το 2019 και για τουλάχιστον έξι μήνες σε βάρος 17χρονης, η οποία εκείνο το διάστημα πήγαινε στο κατηχητικό έπειτα από προτροπή της θείας της που γνώριζε τον ιερέα.  Μάλιστα βιντεοσκοπούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του.


Μετά από καταγγελία συνελήφθη χθες στον Αγιο Παντελεήμονα όπου κατοικεί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά  και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο 37χρονος ιερουργούσε σε ΙΝ των Κάτω Πατησίων.


Σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναφέρεται:


«Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.


Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.