Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Λιούτας: Εκταμιεύθηκαν τα πρώτα χρήματα Κρατικής Αρωγής και για τους σεισμόπληκτους στη Θεσσαλία


Σε πίστωση συνολικού ποσού ύψους 742.310, 59 ευρώ σε 97 δικαιούχους, σε  Σάμο και σε Θεσσαλία, λόγω των καταστροφών που άφησαν οι σεισμοί του Οκτωβρίου του 2020 και του Μαρτίου του 2021 αντίστοιχα στις δυο περιοχές, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου του 2021. Πρόκειται για τον πρώτο γύρο εκταμίευσης και θα ακολουθήσουν και άλλοι, ώστε να εξασφαλιστεί σε όλους τους δικαιούχους η πρώτη αρωγή.

 

Πρόκειται για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, λόγω των καταστροφών που άφησαν οι σεισμοί σε πρώτες κατοικίες και σε ακίνητα επαγγελματικής χρήσης.  

 

Ο Θανάσης Λιούτας ήδη με δελτίο τύπου το προηγούμενο διάστημα ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας, ότι η σχετική πλατφόρμα, «arogi.gov.gr», μέσω της οποίας οι δικαιούχοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν την αίτησή τους, είχε ανοίξει από τις 17 Δεκεμβρίου του 2021 και ότι θα παραμείνει ανοικτή έως τις 14 Ιανουαρίου του 2022.

 

Να σημειωθεί ότι με βάση την ανακοίνωση των αρμόδιων Υπουργείων, η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση έναντι στεγαστικής συνδρομής δεν χορηγείται στις περιπτώσεις που έχει ήδη εγκριθεί η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

 

Παράλληλα ο Τρικαλινός Βουλευτής με το δελτίο τύπου του, είχε ενημερώσει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ζητώντας του όλες οι οριοθετημένες σεισμόπληκτες περιοχές του Νομού Τρικάλων να ενταχθούν στην ευεργετική αυτή ρύθμιση και να λάβουν την πρώτη αυτή αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής. Να σημειωθεί ότι στην πρώτη αυτή φάση – σύμφωνα με ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε - δικαιούχοι είναι μόνο οι σεισμόπληκτοι πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Φαρκαδόνας και της Δημοτικής Ενότητας Οιχαλίας.

 

Να σημειωθεί ότι οι δυο αυτές περιοχές είχαν οριοθετηθεί ως σεισμόπληκτες με την πρώτη σχετική ΚΥΑ που είχε δημοσιευθεί με θέμα την οριοθέτηση των σεισμόπληκτων περιοχών της Θεσσαλίας μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021. Οι υπόλοιπες περιοχές του Νομού μας, οι οποίες επλήγησαν, χαρακτηρίστηκαν ως σεισμόπληκτες σε επόμενη, διαδοχική, τότε, φάση.  

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.