Τελευταίες Ειδήσεις

ΝΙΨΟΝ ΑΛΙΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ


 Γράφει ο Δρ.Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

            Στον αύλειο χώρο της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη, που πρόσφατα, ο νέος Σουλτάνος, την μετέτρεψε σε Τζαμί, χωρίς ουσιαστική αντίδραση από τον Διεθνή παράγοντα, υπήρχε μια πηγή, που στο πάνω μέρος της είχε μια επιγραφή.

            Αυτή έλεγε το περίφημο «Νίψον ανομήματα μη μοναν οψιν» δηλ «να μην ξεπλένουν τις αμαρτίες ξεμπλένοντας μόνο το πρόσωπο» αλλά καθορίζοντας και την ψυχή, που είναι «πνοή ζωής».

            Αυτή η φράση διαβάζεται και από την αρχή και από το τέλος και από αριστερά και από δεξιά με το ίδιο περιεχόμενο.

            Είναι ο λεγόμενος «καρκινικός» τρόπος γραφής ανωτέρω επιγραφής ισχύει και στην σημερινή πολιτική ζωή της χώρας.

            Όπως οι αμαρτίες δεν συγχωρούνται μόνο από το πλύσιμο του προσώπου έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ζητά να την συγχωρήσει ο Λαός από τα τραγικά λάθη, με τις προεκλογικές…. παροχές, που υπόσχεται και με την φιέστα των Ραφάλ που τα πληρώνει ο Ελληνικός Λαός.

            Κανένας πολίτης, πλην των ανθρώπων του κομματικού σωλήνα, δεν ξεχνά, πως η κεντροΑριστερή κυβέρνηση, σήμερα, αποτελείται από «κάθε καρυδιάς καρύδι».

            Δεν υπάρχει ιδεολογικός προσανατολισμός, δεν υπάρχει επαφή με την καθημερινότητα και αδυνατεί να κατανοήσει τα αυτονόητα.

            Έναν άνθρωπο μπορεί να τον κοροϊδεύεις για πολύ. Έναν Λαό, όμως, όχι.

            Είναι αδύνατο να λειτουργεί μια κοινωνία υπό το πρίσμα του φόβου, του τρόμου και της ανασφάλειας.

            Κανένα σύγχρονο κράτος δεν ευδοκιμεί με την μαύρη προπαγάνδα των πληρωμένων Μ.Μ.Ε. και με διώξεις.

            Οι πολίτες απογοητεύθηκαν από τα ψεύτικα λόγια, από τις ατεκμηρίωτες υποσχέσεις και από την στάχτη στα μάτια, που καθημερινά δέχονται από παράγοντες της κυβέρνησης.

            Δυστυχώς, ούτε η Οικονομία ανατάχθηκε, ούτε οι επενδύσεις ήρθαν, ούτε η αξιοκρατία, η ισότητα και η ισονομία ευδοκίμησαν στην χώρα.

            Απεναντίας η ακρίβεια και η αισχροκέρδια τσακίζουν τον απλό πολίτη, αφού μόνο το αέριο αυξήθηκε κατά και 600% και το ρεύμα κατά 200%.

            Ένας απλός επαγγελματίας που πλήρωνε ΔΕΗ 1.900 ευρώ το δίμηνο, τώρα πληρώνει 3.900…!

            Οι λογαριασμοί στην ενέργεια, έχουν κυριολεκτικά καταστρέψει την αγορά και έχουν εξαερώσει την αγοραστική δύναμη της οικογένειας.

            Με κενολογίες, με διαστρευλώσεις, με ψέμματα και με άκρατη επίδειξη αλαζονίας, οδηγούν την χώρα στον….Καιάδα.

            Η κοινωνία είναι στο….καναβάτσο, ενώ τα Golden Boys του Μητσοτάκη τρώνε με χρυσά κουτάλια…!

            Τα εγκλήματα, στον τομέα της Πανδημίας, η πρωτιά στους καθημερινούς θανάτους και η απαξίωση του ΕΣΥ μαρτυρούν τον καθημερινό εφιάλτη των πολιτών, που λέγει το «Να ΖΕΙ κανείς ή να μην ΖΕΙ».

            Η καθήλωση των μισθών και των συντάξεων και το φορολογικό τσουνάμι είναι αψευδείς μάρτυρες, πως καθημερινά η κοινωνία κατεβαίνει και ένα σκαλί στην σκάλα του κακού.

            Μπορεί η εφιαλτική Πανδημία και η αστυνομοκρατία και η προπαγάνδα να … φρενάρουν τις κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά σίγουρα η χώρα είναι ένα καζάνι που βράζει. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι… καταπέλτης για τον Μητσοτάκη.

            Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται η έκθεση της Γενικής Γραμματείας θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, που λέγει πως από το 2015 μέχρι το 2020 βεβηλώθηκαν 2339 Εκκλησίες έναντι 30 μόνο επιθέσεων σε άτυπα τζαμιά…!

            Οι λαθρομετανάστες, δυστυχώς, αλλάζουν εκ βάθρων τις Αξίες μας για Πατρίδα, για Θρησκεία και  για Οικογένεια, αλλά ο Μητσοτάκης με τον Μηταράκη χτίζουν πεντάστερα ΚΥΤ για να στεγάζουν τους αιώνιους εχθρούς της Ελλάδας και του Χριστιανισμού.           Όσο κι αν θελήσουν να αθωώσουν τους ενόχους για την οικονομία, για την πανδημία για την αμαρτωλή Συμφωνία των Πρεσπών και για την ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ, δεν θα το κατορθώσουν, γιατί όλοι αυτοί έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του Λαου.

            Έτσι, όπως δεν μπορεί κανένας να απαλλαγεί από τις αμαρτίες πλένοντας μόνο το πρόσωπο, έτσι δεν μπορεί να απαλλαγεί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την «Βιβλική» καταστροφή, που έφερε στη χώρα, με το να υπόσχεται ψευτοπαροχές απελπισίας και υποκρισίας, ενόψει των πρόωρων εκλογών.

            Το λάθος του 2019 δεν ξαναγίνεται από τους πολίτες. Λοιπόν, «Νίψον ανομήματα μη μόναν οψιν», για όσους καταστρατηγούν τους Νόμους και το Σύνταγμα και έχουν…. Καβαλήσει το …. Καλάμι της Εξουσίας.

            Ο Λαός ΑΡΓΕΙ αλλά δεν ΛΗΣΜΟΝΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.