Τελευταίες Ειδήσεις

Η ανοσία της αγέλης : Μια επικίνδυνη ανοησία της Κυβέρνησης ή μια στοχευμένη πολιτικά κίνηση;


Δυστυχώς η χώρα μας όπως και όλες οι χώρες του πλανήτη βρίσκεται αντιμέτωπη με την περιβόητη μετάλλαξη Όμικρον. Μια μετάλλαξη που σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας, είναι απελπιστικά πιο μεταδοτική της Δέλτα μιας και τα κρούσματα καθημερινώς αυξάνονται δραματικά. Η κορύφωση της σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται λίγο μετά τα μέσα του μήνα και ήδη κάποιοι τηλεοπτικοί επιστήμονες την έχουν βαφτίσει ακίνδυνη, λόγω της ήπιας νόσησης.

Πέραν του γεγονότος πως η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο που βιώνουμε τον εφιάλτη της πανδημίας ξεκάθαρα αποφάσισε να μην στηρίξει τις δομές της Δημόσιας Υγείας και να θωρακίσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με το επιπλέον προσωπικό, τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια μοναδική εμμονή σχετικά με το άνοιγμα το σχολείων που υπό κανονικές συνθήκες είναι προγραμματισμένο για τις 10/1.

Η κίνηση αυτή βρίσκει απόλυτα αντίθετη την επιστημονική κοινότητα και τους ειδικούς και έχει σπείρει στους πολίτες έναν δικαιολογημένο πανικό μιας και οι τάξεις με 30 και πλέον παιδιά θα αποτελέσουν δεξαμενές υπερμετάδοσης της νόσου με κίνδυνο να μεταδοθεί φυσικά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ασφαλώς και το μέτρο 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα συνεχίζει να εφαρμόζεται μιας και σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμοδίων Υπουργών δεν συντρέχει κανένας λόγος για τροποποίηση ή στη σφαίρα μιας άλλης κανονικότητας να πάψει επιτέλους να εφαρμόζεται.

Και επειδή η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να κατηγορηθεί για πάρα πολλά στην έως τώρα θητεία της, αξίζει να σημειώσουμε πως δεν μπορεί κανείς να της χρεώσει αθώα αφέλεια στο σχεδιασμό και τις ενέργειες.

Άρα μήπως οι «άριστοι» στοχεύουν μέσω των μαθητών και των σχολείων να επιτύχουν την περίφημη ανοσία της αγέλης μην μετρώντας και αξιολογώντας κανένα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία παρά μόνο σκεπτόμενοι το χρόνο και τις συνθήκες που θα στηθούν οι κάλπες των εκλογών;

Μέχρι τώρα κάθε απόφαση της κυβέρνησης υπό το φόβο κοινωνικής κατακραυγής έφερε το περιτύλιγμα της επιτροπής επιστημόνων. Η τελευταία απόφαση αποτίναξε και αυτό το ελαφρυντικό . Η βίαιη και εξαιρετικά επικίνδυνη ανοσία της αγέλης που η κυβέρνηση επιχειρεί αυτή την ώρα φυσικά δεν αποτελεί ανοησία αλλά μια πολιτικά στοχευμένη κίνηση με το βλέμμα στραμμένο στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Και αν η κυβέρνηση δείχνει υποκριτικά πως αυτή τη στιγμή πασχίζει να εμποδίσει την μετάδοση της πανδημίας σίγουρα στα έμπειρα εκλογικά μάτια τους, ο εχθρός της κοινωνικής πανδημίας (οικονομική και ενεργειακή) είναι πλέον προ των πυλών της κατάρρευσης τους.

Έπειτα από τρία σχεδόν χρόνια οι παλινωδίες τους σε κάθε επίπεδο αρχίζουν και φτάνουν πια τον άνεμο της κοινωνικής οργής στους ώμους τους. Απότομα λοιπόν αποκαλύπτονται τα πλάνα τους , που για να αποδράσουν αυτοί κινδυνεύουμε για ακόμη μια φορά εμείς.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πλέον καμία απολύτως δικαιολογία .

Υποσχέθηκε απορρόφηση μέρους των ανατιμήσεων αλλά στη κυβέρνηση των «άριστων» η πράξη βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της θεωρίας. Η πανδημία καλπάζει, η ακρίβεια προελαύνει και η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά στέλνοντας τον λογαριασμό τους πολίτες!

Δεν μπορούν και πάνω από όλα δεν θέλουν.-

Ιωάννης Κων. Χάιδος

MsC Health Care Management

Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.