Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣΣυγκέντρωση στη 1.00 μεσημ. είσοδο του Τ.Ε.Π. του Γ.Νοσοκομείου.

 

 

Οι Υγειονομικοί προχωράμε σε Κινητοποίηση  ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  Πανελλαδική Μέρα Δράσης- Όπως έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία-ΠΟΕΔΗΝ- και καλούμε όλα τα Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με Φορείς του κινήματος στο νομό μας.

            ΔΕΝ μένουμε με «σταυρωμένα χέρια» απέναντι στην έξαρση της επιδημίας και την κυβερνητική πολιτική που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία μας και αξιοποιεί την επιδημία για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας.

Την στιγμή που τα κρούσματα στην κοινωνία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και η κυβέρνηση ακόμα και τώρα αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (ΜΜΜ, εργασιακοί χώροι, σχολεία κλπ), το προσωπικό του νοσοκομείου μας δεν αποτελεί εξαίρεση απ’ όλο αυτό!

            Τις τελευταίες μέρες δεκάδες συνάδελφοι βγαίνουν σε καραντίνα και πολλοί απ’ αυτούς είναι θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα να είναι αποδεκατισμένο το προσωπικό που σηκώνει στις πλάτες του την λειτουργία του νοσοκομείου! 

            Ταυτόχρονα, δεν γίνονται τα πλέον απαραίτητα τεστ covid (pcr) ακόμα και σε συναδέλφους που ζητάνε να ελεγχθούν όταν έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα και παραπέμπονται σε δομές πρωτοβάθμιας, γεγονός που κάνει επισφαλή την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου.

       Σε απόγνωση  βρίσκονται ασθενείς της περιοχής μας, που προσέρχονται στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Τ., όπου σε 24 ωρη βάση καταγράφεται  ρεκόρ προσέλευσης στο ιατρείο COVID του ΤΕΠ(που στελεχώνεται  με μετακινήσεις ειδικευομένων γιατρών άσχετων ειδικοτήτων). Με ασθενείς όπου  καλούνται να σταθούν σε ουρές να περιμένουν να εξεταστούν στον προαύλιο χώρο του ΤΕΠ  (σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, είτε ημέρα, είτε νυχτερινές ώρες…) πάνω από 4 ως και 5 ώρες!!!    

            Ζητάμε να σταματήσει να γίνονται μπαλάκι οι ασθενείς καθώς και οι συνάδελφοι ανάμεσα στο Γ.Ν.Τ. και τις δομές υγείας για να κάνουν ένα τεστ.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ως  προληπτικό  μέτρο, τεστ covid για όλο το προσωπικό μια φορά την εβδομάδα και ενδιάμεσα σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα. 

Μπορεί αυτή την στιγμή, λόγω των εορτών να υπάρχει μειωμένη λειτουργία σε πολλά τμήματα και κλινικές, πολύ σύντομα όμως θα πρέπει να αλλάξει αυτό για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς του νοσοκομείου που όλο και αυξάνονται! Ήδη με απόφαση της διοίκησης υπάρχει μείωση στα ραντεβού των τακτικών ιατρείων και των Χειρουργείων.

Με την ¨ατομική ευθύνη¨ της κυβέρνησης και με τα άμεσα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί  με την συμπλήρωση 2 ΧΡΟΝΙΑ Πανδημίας που  «δεν προβλέπεται να έρθει νέο προσωπικό στο νοσοκομείο το επόμενο διάστημα», χωρίς προσλήψεις, μειωμένα κονδύλια για το νοσοκομείο μας, το πέρασμα τμημάτων σε εργολάβους και η λειτουργία  κλινικών βάση «κόστος-κέρδος»,  το μέλλον θα είναι ζοφερό!!  Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές είναι τεράστιες!

Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, όταν έχουν μετατρέψει την υγεία σε  εμπόρευμα και  την  επιδημία την αξιοποιούν για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης,  ο κοινός  αγώνας των υγειονομικών μαζί με όλους τους εργαζόμενους, Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες της περιοχής μας,  χρειάζεται να συνεχιστεί  στην κοινή δράση διεκδικώντας εδώ και τώρα:

Ø  Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.   

Ø  Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ΑΜΕΣΑ μετατροπή των Σ.Ο.Χ. σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ χρόνου.

Ø   Να στελεχωθεί  και να επαναλειτουργήσει το  παλιό Γ. Νοσοκομείο του  Νομού μας..

Ø  Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.

Ø  Συστηματικό ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟΥΣ εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς.

Ø  Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.   Αύξηση και όχι μείωση των δαπανών για την δημόσια Υγεία.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.