Τελευταίες Ειδήσεις

Στήριξη ζητούν οι Τρικαλινοί κτηνοτρόφοι


Οι αυξήσεις στις ζωοτροφές και το ενεργειακό κόστος έχουν φέρει σε απόγνωση τους Τρικαλινούς κτηνοτρόφους που ζητούν στήριξη από την Κυβέρνηση, ώστε να επιβιώσουν αυτή τη δύσκολη συγκυρία. «Οι ζωοτροφές είναι στα ύψη και η ενέργεια, με αποτέλεσμα να έχει διπλασιαστεί το κόστος για τη λειτουργία των μονάδων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΓΑΛ Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Κόττης.


Σύμφωνα με τον κ. Κόττη η συγκυρία είναι δύσκολη και μετά από δύο χρόνια πανδημίας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. «Αυτή τη στιγμή, είναι καταγεγραμμένα 300.000 αιγοπρόβατα στο ν. Τρικάλων και 10.000 βοοειδή. Χρειάζεται στήριξη του κλάδου, διότι δύσκολα θα επιβιώσουμε» ανέφερε με έμφαση. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι κτηνοτρόφοι είναι σε εγρήγορση και σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν βελτιωθεί η κατάσταση. «Η κτηνοτροφία καταρρέει κάτω από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και το ΥπΑΑΤ δεν κάνει τίποτα για να την σώσει» υπογράμμισε ο κ. Κόττης


Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας για την κατάσταση που επικρατεί με την αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών.


Αυτό που τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι πως θα πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση, ενώ πρόβλημα καταγράφεται και με την εξισωτική, κυρίως με τις πληρωμές. Πολλοί κτηνοτρόφοι που δήλωσαν την στάνη τους σε ορεινή ή μειονεκτική περιοχή τους έδωσαν βοσκότοπο σε πεδινή περιοχή και έχασαν την ενίσχυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.