Τελευταίες Ειδήσεις

Καιρός: Μικρή «άνοιξη» σε όλη τη χώρα - Η πρόβλεψη μέχρι τα Θεοφάνεια


Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές και νυκτερινές ώρες, βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.


Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στην Ήπειρο από 2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από διάφορες με εντάσεις έως 4 μποφόρ.


Στην Αττική ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.


Ο καιρός τη Δευτέρα


Γενικά αίθριος καιρός και τη Δευτέρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, ενώ στα νότια θα είναι 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 16 με 17, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.


ΤΡΙΤΗ 04-01-2022


Στα δυτικά, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.


ΤΕΤΑΡΤΗ 05-01-2022


Στα δυτικά, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις και από τις βραδινές ώρες σποραδικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες.


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.


ΠΕΜΠΤΗ 06-01-2022 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-01-2022


Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση την Παρασκευή.


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.