Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΚΕ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


 Αντιπροσωπεία  του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή, τον Δημήτρη Βλάχο αρχιπυροσβέστη συνδικαλιστή με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, τους Γιώργο Καΐκη και Αλέκο Νταούλα στελέχη της ΤΟ Τρικάλων του ΚΚε, επισκέφθηκαν και συζήτησαν με τους πυροσβέστες της Π.Υ. Τρικάλων. 

          Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν τα σοβαρά  και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες όπως:

-       Η αναβάθμιση της Π.Υ. σε εξοπλισμό-μέσα-οχήματα και προσωπικό (τα οχήματα είναι της δεκαετίας 1970-1980).

-       Η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων με τη δημιουργία νέου κτιρίου (το υπάρχον είναι της δεκαετίας του 1960).

-       Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ατομικού εξοπλισμού, ώστε να προστατεύεται η ζωή και το έργο των πυροσβεστών από τους πολλαπλούς κινδύνους.

-       Η έλλειψη τακτικών ιατρικών εξετάσεων για να ελέγχεται η ικανότητα των πυροσβεστών, η έλλειψη γιατρού εργασίας.

-       Η έλλειψη πρόβλεψης διαμονής και σίτισης στις μετακινήσεις που γίνονται σε άλλες περιοχές(χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρθηκε ήταν στις φωτιές στην Εύβοια, όπου κοιμόντουσαν έξω και τους τάιζαν οι πολίτες).

-       Ο νόμος για τις μεταθέσεις, που τους ξεσπιτώνει με σοβαρές επιπτώσεις στην οικογενειακή και οικονομική κατάσταση.

-       Οι εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες και επιφυλακές.

        

Από τη πλευρά τους ο Γ.Λαμπρούλης και ο Δ. Βλάχος εξέφρασαν τη πάγια στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των πυροσβεστών από το ΚΚΕ με παρεμβάσεις , αναφορές και ερωτήσεις στη βουλή. Ανέφεραν ότι τα διαχρονικά οξυμμένα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Κάλεσαν τους πυροσβέστες να μπούνε στον αγώνα και μαζί με τον λαό να αντιπαλέψουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Τέλος για τα προβλήματα, που αναφέρθηκαν. Το ΚΚΕ δεσμεύεται να τα αναδείξει στη βουλή με ερωτήσεις και αναφορές ασκώντας πίεση για τη λύση τους, αλλά και για την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης του ΠΣ για την κάλυψη των ελλείψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.