Τελευταίες Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Εξετάζονται νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους


Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν πως τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται.


Το μεγάλο στοίχημα είναι η παραλλαγή Όμικρον να μην περάσει από τους νέους στους γονείς και στους παππούδες και ειδικά ενόψει της Πρωτοχρονιάς υπό τον φόβο μεγάλης διασποράς. 


Την ίδια ώρα, ειδικοί και κυβέρνηση αναφέρουν πως συζητείται η έμμεση υποχρεωτικότητα σχετικά με την αναμνηστική δόση για το σύνολο του πληθυσμού.


«Στους επτά μήνες όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση θα υπολογίζεται ως μη εμβολιασμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 


Σχετικά με το πρόστιμο για την πρώτη δόση στους άνω των 60 ετών, ο υπουργός ανέφερε πως ένα 25% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού, ενώ η δυναμική είναι να γίνει 40% μέχρι τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε πως εξετάζεται η υποχρεωτικότητα μόνο σε ηλικιακές κατηγορίες και όχι σε επαγγελματικές.


Πιθανά τα νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους


Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αυτή τη στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μην μπορούν να βρεθούν ούτε στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης. 


Όπως ανέφερε χαρακηριστικά ο Θάνος Πλεύρης, όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχει παρέλθει 7μηνο από τη δεύτερη θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι και έτσι χάνουν τα προνόμιά τους. Την ίδια ώρα, άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά όταν θα εξεταστούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.