Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Λ. Αβραμόπουλου με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα


Σειρά συναντήσεων με κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης έχει τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος.

Μετά τη συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, για θέματα που αφορούν την πανδημία και την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικό, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιο Πέτσα.

Συζήτησαν επί μακρόν για τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, τον νέο εκλογικό Νόμο και τη μοναδική ευκαιρία που δίνεται πια στους Δήμους να αναπτύξουν μια αυτόνομη πορεία, εφαρμόζοντας πολιτικές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε περιοχής. Ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργού σειρά προτάσεων για έργα που πρέπει να χρηματοδοτηθούν για το Δήμο Μετεώρων, είτε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», είτε μέσω άλλων πόρων. Έλαβε τη δέσμευση του Υπουργού ότι θα μεριμνήσει ο ίδιος για την προώθηση αυτών των θεμάτων.

Τέλος ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος έθεσε υπ’ όψιν του κ. Στέλιου Πέτσα το ζήτημα της «πάγιας προκαταβολής» η οποία-κακώς-δεν αποδίδεται στους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Μετεώρων από τη νυν Δημοτική Αρχή. Επέμεινε πως «μόνο εφόσον αποδίδεται κανονικά και τα χωριά μας θα μπορούν να ανασάνουν και η αποκέντρωση θα επιτευχθεί στην πράξη μιας και οι πρόεδροι που γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους τα θέματα σε κάθε Κοινότητα θα δίνουν άμεσα λύσεις».

Ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον κ. Στέλιο Πέτσα ως «ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς γνωρίζει σε βάθος τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις ανάγκες που υπάρχουν. Σαν παράταξη «Δύναμη Ευθύνης», οφείλουμε να κοινοποιούμε στην κεντρική εξουσία θέματα που αφορούν την περιοχή μας και τα οποία δυστυχώς βαλτώνουν λόγω προφανούς αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.