Τελευταίες Ειδήσεις

Ισχυρός σεισμός στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης


Σεισμική δόνηση 5.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:08 το πρωί της Τετάρτης, ανοιχτά της Κρήτης.


Σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα και συγκεκριμένα 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα  46,6 χιλιόμετρα. 



Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών στην περιοχή της Κρήτης κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.


Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 62 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά από τις Μοίρες και το εστιακό βάθος ήταν 80 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός κυρίως στηριζόμενος στο εστιακό βάθος της δόνησης, αποκαλώντας το «ασπίδα» για μετασεισμική δραστηριότητα.


Ο καθηγητής Γεωλογίας, διαβεβαίωσε δε πως, η σημερινή δόνηση «δεν συσχετίζεται με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι, αλλά έγινε αισθητός σε μεγάλη ακτίνα».


Ο Άκης Τσελέντης εξήγησε πως το επίκεντρο ήταν στα όρια του νησιού με τη θάλασσα. «Έγινε πολύ αισθητός στο νησί, ελπίζω να μην έχουμε επιπτώσεις στα ήδη ευάλωτα κτίρια γιατί ήταν πολύ έντονος», σημείωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.