Τελευταίες Ειδήσεις

Στον «αέρα» το άνοιγμα των σχολείων – Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι


«Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να πετύχουμε το άνοιγμα των σχολείων», είναι η τελευταία τοποθέτηση της κυβέρνησης για τα σχολεία, στο φόντο της ανατροπής των μέτρων συνολικά.


Όπως έχει αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στην ώρα τους τα σχολεία.  «Μέχρι τις 10 Ιανουάριου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφόρα τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε», είπε χθες στον ΣΚΑΪ.


Πάντως, σημείωσε ότι «τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία».


Η πρώτη συζήτηση στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έγινε στη συνεδρίαση στο υπουργείο Υγείας, όπου οι ειδικοί στάθμισαν τα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Επιτροπής ανέφεραν ότι αν συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων θα εισηγηθούν την παράταση μίας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο αυτό θα επανεκτιμηθεί την επόμενη εβδομάδα, λίγο πριν ανοίξουν.


«Απαγόρευση των σχολικών εκδρομών είναι το μόνο που έχουμε συζητήσει. Εκκρεμούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διότι ο ιός έχει καινούρια χαρακτηριστικά, γι’ αυτό άλλαξαν και τα πρωτόκολλα καραντίνας. Άρα τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αναθεωρηθούν. Η γενική αρχή και επιθυμία όλων είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά για πολλούς και διαφόρους λόγους. Είναι όμως μια συζήτηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα» έχει δηλώσει  ο Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.


Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, o Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστήριξε μεταξύ άλλων για τα σχολεία πως έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουν τη συνεχή τους καλή λειτουργία. Όπως ανέφερε, θα μπορούσαν ίσως να ανοίξουν μία εβδομάδα αργότερα, η οποία ωστόσο θα μπορούσε να αναπληρωθεί το καλοκαίρι και όχι να χαθεί ή να γίνει με τηλεκπαίδευση.


Ο Γιώργος Παυλάκης υποστήριξε για το θέμα πως «εάν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου εκτίμησε ότι δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.