Τελευταίες Ειδήσεις

Λ. Αβραμόπουλος: Ο Δήμος Μετεώρων χρειάζεται μια νέα πνοήΟ Λευτέρης Αβραμόπουλος από το περασμένο καλοκαίρι τέθηκε επικεφαλής της «Δύναμης Ευθύνης», μετά την απώλεια του Χρήστου Σινάνη.

Στις αυτοδιοκητικές εκλογές του 2019 αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση  θα ηγηθεί της δημοτικής παράταξης για την διεκδίκηση του δημαρχειακού θώκου.

Όπως σημειώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «TV10.gr» ο Δήμος Μετεώρων χρειάζεται μια νέα πνοή, ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης που θα τον καταστήσει πρωταγωνιστή των εξελίξεων τα επόμενα χρόνια

κ. Αβραμόπουλε, από το καλοκαίρι έχετε τεθεί επικεφαλής της «Δύναμης Ευθύνης», της Δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Μετεώρων, στη θέση του αποβιώσαντος Χρήστου Σινάνη. Πόσο δύσκολο είναι το έργο που πρέπει να φέρεται εις πέρας;

Ξέρετε είναι πολύ βαριά η κληρονομιά όταν καλείσαι να διαδεχθείς έναν άνθρωπο και αυτοδιοικητικό, όπως ο αείμνηστος Χρήστος Σινάνης, ο οποίος κατά γενική ομολογία ήταν ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος δήμαρχος Μετεώρων. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του άλλαξε το στάτους στην Καλαμπάκα, έδωσε ταυτότητα στην περιοχή μας μετονομάζοντας το Δήμο σε «Δήμο Μετεώρων», πέτυχε τη μονιμοποίηση της Μητρόπολής μας, γεγονός πολύ σημαντικό καθώς έδωσε οντότητα και εκκλησιαστικά στα Μετέωρα, ενώ δρομολόγησε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής στην πόλη και στα χωριά μας. Είναι βαριά η κληρονομιά και πολύ μεγάλη η ευθύνη που μου ανέθεσαν ομόφωνα οι συνάδελφοί μου, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» και δουλεύω πολύ για να τους δικαιώσω και να φέρω ξανά την ελπίδα στους δημότες μας.

Κατά καιρούς έχετε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στην δημοτική Αρχή  Μετεώρων για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και στον δήμαρχο Θοδωρή Αλέκο. Θεωρείτε ότι δεν ανταπεξέρχεται στον ρόλο της για την επίλυση σημαντικών θεμάτων;

Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή Αλέκου δεν ανταποκρίνεται όχι απλά στις προσδοκίες που καλλιέργησε, αλλά ούτε καν στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Και μόνο ότι μόλις 2 χρόνια μετά τις εκλογές είναι μειοψηφούσα παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο με 9 δημοτικούς συμβούλους τα λέει όλα. Το ότι έχουν αποχωρήσει και ανεξαρτητοποιηθεί αντιδήμαρχοι, ακόμη και ο πρόεδρος του Δ.Σ. καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Σαν παράταξη, αλλά κι εγώ προσωπικά, δεν ασκούμε απλά κριτική για την κριτική, ούτε υψώνουμε τους τόνους απλά και μόνο για να… κάνουμε φασαρία. Εμείς ζητούμε συνεργασία. Καλούμε καθημερινά τον δήμαρχο και τη Δημοτική του Αρχή να συνεργαστεί έτσι ώστε να μην πάνε χαμένα άλλα 2 χρόνια και καταρρεύσει εντελώς ο Δήμος μας. Αρνούνται πεισματικά και εγωιστικά αρκούμενοι στη νομή της εξουσίας με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δυστυχώς οδηγούν το Δήμο μας σε πλήρη κατάρρευση και απαξίωση, για να ικανοποιήσουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα και μόνο, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τους αποτρέψουμε. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παίξουν με το μέλλον του τόπου μας.

Στις εκλογές του 2023 θα είστε αυτός που θα ηγηθεί της δημοτικής παράταξης για την διεκδίκηση του δημαρχειακού θώκου. Σε ποια σημεία θα δώσετε βαρύτητα και ποιο είναι το όραμα μας για τον Δήμο Μετεώρων. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα πλεονεκτήματα του Δήμου Μετεώρων, τα οποία έως τώρα κανείς δεν τα αξιοποίησε;

Ο Δήμος Μετεώρων χρειάζεται μια νέα πνοή, ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης που θα τον καταστήσει πρωταγωνιστή των εξελίξεων τα επόμενα χρόνια. Η ολοκλήρωση του Ε 65 στην επόμενη 3ετία θα καταστήσει την περιοχή μας επιχειρηματικό κόμβο. Οφείλουμε ως Δήμος  να δημιουργήσουμε αυτό το περιβάλλον που θα είναι φιλόξενο για νέες επενδύσεις και θα εξασφαλίσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στους νέους και στις νέες. Οφείλουμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της διαχείρισης και να μπούμε σε μια άλλη λογική που θα αλλάξει τον τόπο μας. Αυτό το πρόγραμμα θα ξεδιπλώσουμε τους επόμενους μήνες για να ξέρουν οι δημότες μας ότι πραγματικά… μπορούν να ελπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.