Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΣΥ - ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ


Απουσιάζει και πάλι η θωράκιση του ΕΣΥ στα μέτρα που ανακοίνωσε με πανικό  και μετά ανέμελες παλινωδίες η Κυβέρνηση της ΝΔ για την αντιμετώπιση της αχαλίνωτης πορείας της πανδημίας και ειδικά των κρουσμάτων της Ο παραλλαγής. Δεν πρέπει να μας καθησυχάζει το γεγονός ότι τα κρούσματα δεν οδηγούν μέχρι τώρα σε βαριά νόσηση. Οφείλουμε να θωρακίσουμε το ΕΣΥ για κάθε ενδεχόμενο, καθώς δεν γνωρίζουμε τη βαρύτητα του 5ου κύματος και τα επόμενα στάδια με πιθανές νέες μεταλλάξεις. Το ΕΣΥ βρίσκεται ήδη κάτω από μεγάλη πίεση, έχει διαπιστωμένα κενά και περιφερειακές ανισότητες, οι μαχητές του είναι εξουθενωμένοι.

Απαιτείται :

1.    Μια μεγάλη προκήρυξη 4000 θέσεων γιατρών ΕΣΥ και 8000 νοσηλευτικού, εργαστηριακού και άλλου προσωπικού για να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί και συμβασιούχοι μαχητές με τη πανδημία, να καλυφθούν τα πιο εκρηκτικά απο τα διαπιστωμένα κενά στα Νοσοκομεία, καθώς και στο δίκτυο της ΠΦΥ που με τα Κέντρα Υγείας, τα ΠΙ, τις ΤΟΜΥ, τις ΚΟΜΥ, τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, μπορεί να αναλάβει την ολοκληρωμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, τον καθολικό εμβολιασμό στη κοινότητα - στο σπίτι, την παρακολούθηση – τις οδηγίες στον πληθυσμό ευθύνης τους

2.    Να επαναπροκηρύσσονται αυτόματα οι κενούμενες θέσεις από συνταξιοδοτήσεις – αποχωρήσεις

3.    Να νομοθετηθούν κατεπειγόντως τα κίνητρα για τις άγονες ειδικότητες και τις άγονες προκηρύξεις θέσεων

4.    Να αυξηθεί τολμηρά το μισθολόγιο των λειτουργών του ΕΣΥ και να προχωρήσει η ένταξή τους στα ΒΑΕ

5.    Να οργανωθούν άλλες 200 κλίνες ΜΕΘ καθώς ανήλθαν άνω των 150 οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

6.    Να εφοδιαστεί το ΕΣΥ έγκαιρα με τα νεότερα ακριβά ανοσοτροποποιητικά – αντιϊικά φάρμακα

7.    Να επιταχτούν άμεσα οι ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία

Η εμμονή της Κυβέρνησης στην εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, στην παράδοση στους εργολάβους της καθαριότητας – της σίτισης – της φύλαξης των Νοσοκομείων και στη συνέχεια του εργαστηριακού εξοπλισμού τους, είναι εξοργιστική και τραγικά επικίνδυνη στα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης και των αναδυόμενων απειλών για την υγεία.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.