Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Λιούτας: «Να δώσουμε κίνητρα για να εφαρμοστούν η νέα γνώση και η τεχνολογία στην πράξη στην πρωτογενή παραγωγή».


Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προεδρεύοντος του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, τοποθετήθηκε στη λίστα των ομιλητών και στη διάρκεια της ομιλίας του εστίασε στο αναγκαίο ζήτημα της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, καθώς και στη συνολική ανάπτυξη που έρχεται σε έναν τόπο, όταν η πρωτογενής παραγωγής καθίσταται πιο ανταγωνιστική.

 

«Όλα συνδέονται στην οικονομία», τόνισε ο κ. Λιούτας, από το βήμα της Βουλής.

 

Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός Βουλευτής, αναφερόμενος στα ευρήματα πρόσφατων επιστημονικών ερευνών και ιδιαιτέρως σε έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί άλματα σε σχέση με τις νέες μεθόδους (γεωργία διατήρησης και έξυπνη γεωργία), οι οποίες εάν εφαρμοστούν στην πράξη, τότε ο παραγωγός θα διαπιστώσει την ποιοτική ενίσχυση του εδάφους και την αύξηση της στρεμματικής απόδοσης.

 

«Με τη γεωργία διατήρησης θα ενισχυθεί η ποιότητα του εδάφους και θα καταστούν πιο ποιοτικά τα παραγόμενα προϊόντα, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να αυξηθούν οι πιστώσεις άνθρακα για την πλευρά των παραγωγών, γεγονός το οποίο μπορεί να αποφέρει επιπλέον εισόδημα στους ίδιους.

 

Με την έξυπνη γεωργία, ο παραγωγός θα εξοικονομήσει ενέργεια και θα μειωθεί αποφασιστικά το κόστος της παραγωγής του, γεγονός, το οποίο θα κάνει το προϊόν του ακόμη πιο ανταγωνιστικό στην αγορά, ενώ η όλη διαδικασία θα συμβάλλει στην αύξηση του εισοδήματός του».

 

«Την ίδια στιγμή», σημείωσε ο κ. Λιούτας, «με τις νέες μεθόδους, η πρωτογενής παραγωγή θα συμβάλλει πολύ αποφασιστικά και στον αγώνα ενάντια στην κλιματική κρίση».

 

«Η κλιματική κρίση», υπογράμμισε ο Βουλευτής, «στο πρόσφατο διάστημα έδειξε το σκληρό της πρόσωπο σε πολλές περιοχές της χώρας μας». «Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές ήταν και ο τόπος μου, ο Νομός Τρικάλων, όταν ο Ιανός μας «χτύπησε».

 

Επιπρόσθετα ο Θανάσης Λιούτας επεξήγησε ότι με τις νέες μεθόδους στο χωράφι και γενικότερα στην αγροτική παραγωγή, μπορεί να μειωθεί σημαντικά το κόστος παραγωγής για τον παραγωγό, τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν οι παραγωγοί μας να καλλιεργούν και να παράγουν περισσότερο ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα.

 

«Αυτό», τόνισε ο κ. Λιούτας, «συνεπάγεται και οδηγεί στη μακροημέρευση του παραγωγού και της οικογένειάς του και στην αύξηση του εισοδήματός του».

 

Ο Βουλευτής, στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στο ζήτημα της αναγκαίας διαμόρφωσης κινήτρων, ώστε οι παραγωγοί μας να εξοικειωθούν με τις νέες γνώσεις, να είναι εύκολο και συμφέρον για όλους να τις εφαρμόσουν άμεσα, ώστε άμεσα όλοι να επωφεληθούν των πολύ σημαντικών αποτελεσμάτων που παράγονται.

 

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Θανάσης Λιούτας τόνισε για ακόμη μια φορά το πόσο άμεσα συνδέεται η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής με τη συνολική ανάπτυξη ενός τόπου. Με τον τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, με την αύξηση της απασχόλησης και την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών. «Προς αυτή την κατεύθυνση πάντα πρέπει να κινούμαστε», τόνισε ο ίδιος. «Αδιάκοπα πρέπει να δίνουμε τον αγώνα για τη συνολική, πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη και την ευημερία των συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.