Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Καλαμπάκας για τα νέα μέτρα


Εκδόθηκε πριν από λίγες ώρες το ΦΕΚ με τα νέα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Η επίσκεψη στα κουρεία και κομμωτήρια εξακολουθεί να γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων όπως χρήση προστατευτικής μάσκας, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικού κ.λπ.

Αρμόδια για τη λήψη μέτρων είναι αποκλειστικά η πολιτεία και υπεύθυνοι για να τα τηρούμε είμαστε όλοι, επαγγελματίες και πελάτες ώστε πρώτα απ' όλα για να είμαστε όλοι ασφαλείς, αλλά και για να παραμείνει η αγορά ανοικτή.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, εργοδότες και εργαζόμενοι, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο, υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου 2 φορές την εβδομάδα (PCR ή rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δικά τους έξοδα.

Οι πελάτες θα πρέπει:

o Να εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού προ 14 ημερών, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης, προ 30 ημερών  ή

[γ] Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19  (PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών).

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), εντός 24ωρου.

Αγαπητοί συνάδελφοι και πελάτες,

Ο Σύλλογος Κουρέων Κομμωτών Καλαμπάκας είναι δίπλα σας και κύριο μέλημά του είναι να διαφυλάττει τα συμφέροντα των επαγγελματικών του τόπου μας αλλά πάνω από όλα το υπέρτατο αγαθό, που δεν είναι άλλο από την υγεία μας.

Εφιστούμε για άλλη μια φορά την προσοχή σε όλους για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Καλαμπάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.