Τελευταίες Ειδήσεις

Σημαντικό έργο η ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα


Με χαμόγελα υποδέχθηκε ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων (ΣΦΣΤ) την δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα, αφού ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα.


«Αυτό σημαίνει ότι σε δύο χρόνια, τα τρένα από τη Λάρισα θα έρχονται στην Καλαμπάκα και πρακτικά, θα έχουμε περισσότερα δρομολόγια» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων κ. Βασίλης Τριανταφύλλου.


Κατά τον κ. Τριανταφύλλου η ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργήσει ένα θεσσαλικό μετρό τρένων μεταξύ των πόλεων της Θεσσαλίας. Παράλληλα, στάθηκε και στο αίτημα για την γραμμή Καλαμπάκα-Κοζάνη, δεδομένου ότι ο ΟΣΕ εξασφάλισε χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν οι πρώτες μελέτες .


«Μια γραμμή που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και λόγω του προγράμματος απολιγνιτοποίησης» πρόσθεσε ο κ. Τριανταφύλλου.


Το έργο αυτό αποτελεί συνολικό τμήμα μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής που θα εκτείνεται μέχρι τα σύνορα ενώνοντας την Καλαμπάκα με τη Σιάτιστα, την Κοζάνη, την Καστοριά για να τερματίσει στην Κρυσταλλοπηγή.


Ο κ. Τριανταφύλλλου τόνισε ταυτόχρονα ότι οι φίλοι του τρένου είναι σε αναμονή και για την γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα η οποία θα φέρει στο μέλλον το τρένο για πρώτη φορά στην Ήπειρο.


«Ενημερωθήκαμε ότι ξεκινούν οι μελέτες και είναι πολύ σημαντικό, λόγω και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Δε νοείται να υπάρχει λιμάνι, χωρίς τρένο» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.