Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι δράσεις δικτύωσης της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.


Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στη Θεσσαλία με στόχο τη διασύνδεση και συνεργασία με Φορείς και Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.  

 

Στο Δήμο Μετεώρων, στην περιοχή της Καλαμπάκας το προσωπικό της Κινητής Μονάδας συναντήθηκε με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και του ΚΕΠ Υγείας με στόχο την ενημέρωση και τη συνεργασία.

 

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε και στα Τρίκαλα σε συνάντηση με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων και τον ΟΚΑΝΑ. 

 

Στην Ελασσόνα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο Κέντρο Υγείας και στο Κέντρο Κοινότητας, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα συνεργασίας.

 

Σημαντική ήταν επίσης και η επαφή του προσωπικού της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με τον Δήμαρχο Φαρσάλων και τους συνεργάτες του, προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία και τον σκοπό της Κινητής Μονάδας στην περιοχή.  

 

Στην Καρδίτσα, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησε συνάντηση στο Κέντρο Γυναικών όπου εξετάστηκε το πεδίο συνεργασίας. Τέλος, ξεκίνησε η λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην πόλη της Καρδίτσας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των χρηστών και των οικογενειών τους αλλά και του γενικού πληθυσμού για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.  

 

Στόχος των επαφών είναι η δημιουργία ενός υποστηρικτικού δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών, μέσω παραπομπών, κοινών δράσεων και παρεμβάσεων καθώς και συνεργειών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 

 

 

 

 

 

 

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. 

 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 555053 & 2410 253936

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr

https://www.kethea.gr







 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.