Τελευταίες Ειδήσεις

Περιορισμοί και τα Χριστούγεννα για τους ανεμβολίαστους: Δεν θα αλλάξουν τα μέτρα


Δεν θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό έως και τα Χριστούγεννα, καθώς η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση φαίνεται πως αποδίδει, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου. 


Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται πως οι περιορισμοί που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή και αφορούν τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν. 


Κατά τις ίδιες πηγές, την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναμένεται να κάνει αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα της αύξησης των θανάτων από την πανδημία παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία με την Ευρώπη.


Με βάση μάλιστα τα τελευταία στοιχεία, έχουν αυξηθεί τα ραντεβού τόσο της πρώτης όσο και της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου. 


Παράλληλα, συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι. Μόνο σήμερα έγιναν 700.000 τεστ κορωνοϊού.Την ίδια ώρα, οι  ενδείξεις δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος.


Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει lockdown όπως στην Αυστρία


Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Good Morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV,  αναφέρθηκε στην πανδημία και τα μέτρα.


«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να αντιμετωπίσουν αυτο το κύμα της επιδημίας. Αλλά πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο: βλέποντας αυτή τη στιγμή τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σχεδόν εννέα στους δέκα που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Και είναι κρίμα άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν πήραν την απλή απόφαση να εμβολιαστούν» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.


«Έχουμε λοιπόν μια αυστηρή πολιτική, αλλά δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της Αυστρίας, επιβάλλοντας ένα πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους» πρόσθεσε.


«Δεν μπαίνει κανείς στη χώρα μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά φυσικά οι κανόνες ισχύουν για όλους. Βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στα τεστ. Έτσι, σε περίπτωση που θέλει κανείς να πάει για φαγητό σε εξωτερικό χώρο και είναι ανεμβολίαστος χρειάζεται αρνητικό τεστ. Και αυτό που παρατηρήσαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι μια σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού. Πιστεύουμε λοιπόν ότι αυτή η στρατηγική είναι αποτελεσματική» είπε χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.