Τελευταίες Ειδήσεις

Τελεσίγραφο Μητροπολιτών σε ιερείς: Εμβολιαστείτε ή πάτε σπίτι σας


Τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους ιερείς έστειλαν οι Μητροπολίτες Δωδώνης και Μυτιλήνης αναλαμβάνοντας να πείσουν όσους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού. 


Μετά τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, τώρα και ο Μητροπολίτης Δωδώνης προειδοποιεί τους ιερείς οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, να κάνουν άμεσα το εμβόλιο αλλιώς θα τεθούν σε καθεστώς αργίας άνευ αποδοχών.


Μάλιστα ο Μητροπολίτης Δωδώνης ξεκαθάρισε πως όταν οι ιερείς και οι πιστοί δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Εκκλησίας τότε θέτουν τους εαυτούς τους εκτός Εκκλησίας.


«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό» δήλωσε με νόημα ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.


Μάλιστα, δεν δίστασε να τονίσει πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι μάλιστα οι οποίοι ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις». «Για να δούμε τότε, θα έρθει να του σταθεί εκείνος που τον παροτρύνει να κάνει αυτή την ανοησία, γιατί πρόκειται περί ανοησίας, όχι περί ανοσίας».


Τελεσίγραφο Μητροπολίτη Μυτιλήνης σε 35 ανεμβολίαστους ιερείς


Η αρχή έγινε από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, ο οποίος με αφορμή ιερέα που καλούσε πιστούς να μην εμβολιάζονται, έστειλε μέσω επιστολής τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους κληρικούς «να κάνουν το εμβόλιο μέσα σε μία εβδομάδα, γιατί διαφορετικά θα τεθούν εκτός καθηκόντων».


Ειδικότερα ο μητροπολίτης Ιάκωβος απέστειλε τελεσίγραφο σε 35 ανεμβολίαστους ιερείς (από τους 83 που υπάρχουν συνολικά στο νησί) να κάνουν το εμβόλιο εντός της εβδομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε καθεστώς αργίας άνευ αποδοχών.


Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε «Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.