Τελευταίες Ειδήσεις

Όχι στην εποχή του « Άκη και του Γιάννου»


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πάντα στήριζε και στηρίζει την ενίσχυση της αμυντικής και αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό η αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, όπως η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες Belhhara  είναι επί της αρχής σωστή επιλογή.

Επιλογές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2018 που ήταν  Κυβέρνηση. Επιλογές που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός πανάκριβα, εξαιτίας των παλινωδιών και την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ήδη, ο λογαριασμός θα ξεπεράσει τα 10 δισ ευρώ ευρώ ειδικά σε καιρό πανδημίας και μεγάλης ακρίβειας.

Αναρωτιόμαστε πέρα από τις αναγκαίες για το Πολεμικό Ναυτικό φρεγάτες και τον αναγκαίο για την Πολεμική Αεροπορία, εκσυγχρονισμό των  F- 16, οι άλλες εξοπλιστικές επιλογές κατά πόσο αποτελούν προτεραιότητα και κατά πόσο υπερβαίνουν τις αντοχές της οικονομίας μας.

Κατά πόσο αποτελούν προτεραιότητα οι επενδύσεις σε εξοπλιστικά , τα επιπλέον Rafale (γνωρίζει η ηγεσία της ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας;)  ή σκανδαλωδώς πανάκριβη συμφωνία με το Ισραήλ για το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα (ξεπερνά το 1,8 δισ ευρώ).

Επιπλέον, η συμφωνία αυτή έχει πολλές ελλείψεις και προβλήματα:

1.       Δεσμεύεται η Γαλλία να στηρίξει την Ελλάδα έναντι τουρκικών παραβιάσεων στην υφαλοκρηπίδα της κυρίως στην ΑΟΖ με την Αίγυπτο;

2.       Εκθέτει την χώρα μας σε γαλλικές αποστολές πολύ μακριά από την ελληνική  και ευρωπαϊκή επικράτεια;

 

Εμείς για όλα αυτά δεν εμπιστευόμαστε την Κυβέρνηση της ΝΔ  θα ελέγξουμε και το τελευταίο ευρώ. Δεν θα γυρίσουμε «στην εποχή του Άκη και του Γιάννου».

 

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.