Τελευταίες Ειδήσεις

Ικανοποίηση στο Σύλλογο τριτέκνων Τρικάλων από τη μειωμένη θητεία σε όλα τα αγόρια των τρίτεκνων οικογενειών


Την πλήρη ικανοποίηση του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων νομού Τρικάλων Ιωάννης Λιούλιος, αφού ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Τριτέκνων για την μειωμένη στρατιωτική θητεία σε όλα τα αγόρια στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, επιτέλους ικανοποιήθηκε με την καλύτερη λύση.


Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος, μέχρι τώρα μειωμένη στρατιωτική θητεία είχε μόνο το πρώτο αγόρι της οικογένειας. Από τώρα και μετά, μειωμένη στρατιωτική θητεία θα έχουν όλα τα αγόρια της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας. Τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών θα υπηρετούν 8 μήνες αντί για 9 στον Στρατό Ξηράς, 9 μήνες για το Ναυτικό και την Αεροπορία (από 12 που είναι σήμερα) Τροποποίηση διατάξεων στρατολογικής φύσης του ν. 3421/2005 (Α΄ 302) «(1) Όλοι οι αδελφοί από τρία ή τέσσερα ζώντα αδέλφια.».


Μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση δηλαδή ΟΛΑ τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών έχουν μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση. Τροποποίηση επίσης των διατάξεων του ν. 3883/2010 (Α΄ 167) «Τα προαναφερόμενα στελέχη υπηρετούν, υποχρεωτικά, στον τόπο της προτίμησής τους, μετά από σχετική αναφορά τους. Η παρ. 3 εφαρμόζεται αναλόγως.». Βάση της αλλαγής οι μεταθέσεις των Τριτέκνων Στρατιωτικών αλλάζει προς το καλύτερο , ήτοι οι Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι Στρατιωτικοί μετατίθενται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και κατόπιν επιθυμίας τους στον τόπο που επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.